Încep înscrierile la școlile de agenți și subofițeri MAI. Câte locuri sunt disponibile

Lucian Bode a anunțat calendarul admiterii pentru școlile de agenți și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne. Vor fi disponibile 2.403 de locuri, dintre care mai mult de jumătate pe specializarea agent de poliție.

Încep înscrierile la școlile de agenți și subofițeri MAI. Ministrul Afacerilor Interne a anunțat că în perioada 15 februarie-28 februarie va avea loc perioada de înscriere la școlile MAI, iar dosarul trebuie completat până pe 10 martie. Vor fi disponibile 2.403 de locuri.

Numărul de locuri, defalcat pe specializări, este următorul: 1.483 pentru agent de poliţie, 220 pentru agent de poliţie de frontieră, 400 de locuri pentru subofiţer de jandarmi, 256 pentru subofiţer de pompieri şi protecţie civilă şi 22 de locuri pentru specializarea maistru militar auto. Potrivit MAI, sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape.

Încep înscrierile la școlile de agenți și subofițeri MAI

”Sunt bucuros să dau o veste mult așteptată de către foarte mulți tineri: am aprobat calendarul admiterii pentru școlile de agenți și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne! Astfel, începând cu 15 februarie și până în 28 februarie, cererile de înscriere se pot depune la structurile de resurse umane aparținând inspectoratelor generale și județene, cu precizarea că dosarul de candidat trebuie completat până în 10 martie 2021.

Vor fi disponibile 2.403 locuri repartizate astfel:
• 1.483 locuri specializare agent de poliție;
• 220 locuri specializare agent de poliție de frontieră;
• 400 locuri specializare subofițer de jandarmerie;
• 256 locuri specializare subofițer de pompieri și protecție civilă;
• 22 locuri specializare maistru militar auto.

Așa cum știți, în afara evaluării cunoștințelor – care va avea loc în 27 martie, candidații vor mai susține testarea psihologică și proba sportivă, conform planificării. Pentru cei care trec de aceste etape, urmează examinarea medicală. Știu că există un interes foarte mare legat de admiterea în școlile MAI, de aceea sunt sigur că vă vor fi de ajutor informațiile suplimentare postate pe site-ul Minsterului Afacerilor Interne la:
https://www.mai.gov.ro/…/institutii-de-invatamant…/.
De asemenea, în următoarele zile, site-urile unităților de învățământ ale MAI – Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina , Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni și Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești , precum și cele ale inspectoratelor generale vor publica informații utile.
Tuturor candidaților le doresc mult succes!” , a postat Lucian Bode pe Facebook. …https://www.romaniatv.net/incep-inscrierile-la-scolile-de-agenti-si-subofiteri-mai-cate-locuri-sunt-disponibile_5240498.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ