14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Incredibil: pretul unui bebelus, 2.400 euro, negociat ca la piatã!

ANCHETÃ… O mamã minorã si-a negociat vânzarea bebelusului, ca la piatã! Minora din Negresti, devenitã mamã mult prea timpuriu, la doar 14 ani, si-ar fi negociat vânzarea bebelusului de doar cinci luni, chiar în salonul Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, unde era internatã.Minora, fãrã niciun fel de sentimente si scrupule, se pare cã a acceptat sã-si dea puiul, pentru 2.400 de euro, unei familii din Bucuresti, care de altfel a si demarat procedurile pentru a-l lua, legal, în plasament. Tânãra mamã ar fi vrut însã sã profite si sã se aleagã si cu niste bani de pe urma tranzactiei. Mamele internate în salon au fost martore la discutiile telefonice ale minorei si au alertat imediat cadrele medicale. Astfel, politia a intrat pe fir si a demarat o amplã anchetã. Minora, dar si tatãl bebelusului se aflau deja în atentia oamenilor legii, care au deschis dosar penal pe numele bãrbatului pentru act sexual cu un minor.
Minora s-a internat la Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, la Sectia de Pediatrie, pentru cã bebelusul s-a îmbolnãvit. Fãrã niciun fel de sentimente materne, aceasta a discutat la telefon, în salon, în prezenta celorlalte mãmici, despre o sumã de bani, pe care ar fi trebuit sã o primeascã în schimbul copilului. Acesta urma sã fie încredintat legal,în asistentã maternalã, unei familii din Bucuresti. Imediat a fost sesizat asistentul social al Spitalului, dar si politia.
Femeile din salon sustin cã mama adolescentei era cea care coordona negocierile, cã suma vehiculatã ar fi de 2.400 de euro si cã o parte din bani ar fi fost deja încasatã. Procedurile legale privind luarea unor mãsuri de protectie a minorului au fost deja demarate, respectiv darea în plasament cãtre familia din Bucuresti.
Potrivit anchetatorilor, mama dãdea legal copilul de cinci luni, în plasament, familiei din Bucuresti, dar pentru asta încasa si bani.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui au precizat cã în acest caz este deschis deja un dosar penal pentru comiterea infractiunii de act sexual cu un minor, dupã ce fata a nãscut la doar 14 ani, iar acum, cercetãrile au fost extinse.

“Se fac cercetãri cu privire la încredintarea unui minor de cinci luni, de cãtre mama sa, minorã, în vârstã de 14 ani. Am fost sesizati de SJU Vaslui si este vorba despre interpretarea unor discutii telefonice, privind darea copilului în plasament. Din primele verificãri, politistii au stabilit cã sunt demarate proceduri legale privind luarea unor mãsuri de protectie a minorului, respectiv darea în plasament cãtre o familie din Bucuresti”, a declarat purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, Loredana David.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here