Inculpatul Mihai Carp – premiat în ropote de aplauze de Ziua Politiei!

SECRETOMANIE LA POLITIE

CULMEA…În judetul în care nivelul coruptiei a atins gradul de alertã, s-a înregistrat un nou record: penalii sunt premiati!

FESTIVITATE…Ziua Politiei a fost sãrbãtoritã la Vaslui în mare tainã, fãrã ca reprezentantii presei sã fie invitati. Ce or fi avut de ascuns sefii Politiei nu stim, noi credem cã premierea politistilor destoinici si avansarea lor în grad este un motiv de mândrie, dar se pare cã nu e chiar asa. Ziaristii nesimtiti au aflat totusi, cã în cadrul festivitãtii a fost premiat Mihai Carp, fostul sef al Inspectoratului, actualmente inculpat într-un rãsunãtor dosar de coruptie. Nu contestã nimeni meritele profesionale ale fostului sef, dar în conditiile în care a plecat pe usa din dos de la Politie, trimis în judecatã pentru fapte de coruptie în dosarul politistilor de la rutierã, nu era momentul unei premieri. Probabil acesta a fost motivul pentru care presa a fost tinutã la distantã. Ziaristii bãgãciosi au aflat si cã marele absent de la festivitatea prilejuitã de Ziua Politiei a fost prim-procurorul Sorin Armeanu. Ori sefii Politiei nu l-au considerat demn de aceastã selectã si restrânsã ceremonie, ori l-au supãrat cu ceva si nu a dorit sã se alãture acestora.

IPJ Vaslui a decis ca de Ziua Politiei Române, presa sã aibã accesul interzis la manifestãrile organizate cu aceastã ocazie. Motivul, spus prin gura purtãtorului de cuvânt, este unul putin credibil si vorbeste despre un mod mai aparte de a marca aceastã zi. “Am decis sã facem altceva si au fost invitati doar câtiva colaboratori ai institutiei. Am organizat manifestãrile la Muzeul Judetean Vaslui pentru cã sala Inspectoratului de Politie Vaslui nu este propice unor astfel de manifestãri”, spune purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Altfel spus, este singurul inspectorat din tarã care a refuzat întâlnirea cu presa la un asemenea eveniment. În schimb, au fost invitati câtiva politisti cu probleme penale, cercetati de Directia Nationalã Anticoruptie pentru fapte de coruptie. Unul dintre cei invitati si care a primit diplomã aniversarã este fostul sef al politiei vasluiene, Mihai Carp. Fostul sef al politistilor vasluieni a fost trimis în judecatã pentru fapte de coruptie alãturi de mai multi sefi de servicii din IPJ Vaslui, printre care Iulian Munteanu si Ioan Vârlan, unul seful Biroului de Politie Rutierã Vaslui si celãlalt seful Serviciului Rutier Vaslui. Chiar si asa, Carp a fost primit cu aplauze la scenã deschisã de cãtre fostii colegi, semn cã a fost apreciat ca sef si coleg de politistii vasluieni. În cadrul aceleiasi ceremonii am reusit sã aflãm cã patru politisti, doi ofiteri si doi subofiteri, au fost felicitati si au primit plachete aniversare pentru activitatea pe care au depus-o de-a lungul timpului. Tinem sã transmitem noii conduceri a Inspectoratului Judetean Vaslui faptul cã presa vasluianã nu face altceva decât sã atragã atentia asupra faptelor grave care se petrec în judet. Desi în fiecare an a fost prezent la aceste festivitãti, anul acesta, prim-procurorul Parchetului de pe lãngã Tribunalul Vaslui nu a venit sã sãrbãtoreascã alãturi de colegii politisti.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ