Individul care a spart Primăria Arsura și a fugit cu câteva bomboane și o pungă de cafea, în locul seifului, a fost arestat!

HOȚ… Un tânăr a pătruns, prin efracție, în locuința unei femei în vârstă de 90 de ani, din localitatea Fundătura, comuna Arsura și prin violență, a deposedat-o de bunuri personale, în valoare de 1.000 lei.

PRINS.. Instanța Judecătoriei Huși l-a arestat preventiv și pe cel de-al patrulea tâlhar, care, în 2019, alături de alți indivizi, au intrat peste o bătrână din satul Fundătura, pentru a o jefui, spărgând apoi Poșta din comună, dar și sediul Primăriei Arsura, vrând să fugă cu seiful de fier al instituției. Pentru că seiful era mult prea greu, indivizii au sustras bomboane, cafea și ceva mărunțiș din sertarele găsite la îndemână. Dacă primii trei indivizi au fost deja condamnați, acesta a reușit să scape de oamenii legii, fugind prin străinătate. El are 22 de ani și este de loc din Cozmești. La Arsura a ajuns să dea toate aceste “lovituri”, după ce o rudă a sa, care trăia în concubinaj în această comună, nu doar că l-a invitat să vadă locurile, dar l-a mai și ajutat să identifice țintele pentru a tâlhări.

“Polițiștii hușeni au reținut un tânăr din localitatea Cozmești, județul Iași, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și furt calificat, ambele comise în comuna Arsura, județul Vaslui. Concret, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși din cadrul Poliției municipiului Huși, sprijiniți de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui, au probat activitatea infracțională a unui tânăr de 22 de ani, din Cozmești, județul Iași, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și furt calificat. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în data de 8 ianuarie 2019, tânărul bănuit de comiterea infracțiunilor, însoțit de un alt tânăr (22 de ani din Cozmești) ar fi pătruns, prin efracție, în locuința unei femei în vârstă de 90 de ani, din localitatea Fundătura, comuna Arsura, ocazie cu care, prin violență, ar fi deposedat-o de bunuri personale, în valoare de 1.000 lei. Totodată, în urma cercetărilor s-a stabilit că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2019, cei doi bărbați ar fi pătruns, prin efracție, în sediul Primăriei Comunei Arsura, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 100 lei. În urma probatoriului administrat, în cursul lunii mai 2019, unul dintre bărbați a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv de către Judecătoria Huși. Alte două persoane, un bărbat în vârstă de 26 de ani și o tânără de 20 de ani au fost cercetate, în stare de libertate, pentru complicitate la furt calificat”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ