19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

Indolența autorităților locale: șase familii de pe o stradă din Bârlad, lăsate fără canalizare! (FOTO, VIDEO)

ABANDONAȚI… Deși strada are canalizare făcută recent, aproape toate familiile de pe ea fiind racordate, cele șase familii s-au trezit că nu erau cuprinse în proiect!

DE IZBELIȘTE… Concret, pe strada Învățăturii din cartierul Munteni, șase familii nu sunt racordate la canalizare! Deși strada are canalizare făcută recent, aproape toate familiile de pe ea fiind racordate, cele șase familii s-au trezit că nu erau cuprinse în proiect!! Așa că, au rămas cu glodul în gât și cu fosa septică în curte, iar uneori chiar deversează în pârâul Valea Seacă (Cacaina – n.r.), pentru că nu au unde în altă parte!! Au fost amendați și răsamendați pentru asta! „Pe strada Învățăturii din cartierul Munteni s-au pus canalizari și s-au finalizat lucrările acum doi ani, iar nouă, celor 6 familii, tot de pe aceeași stradă, nu ne-au facut canalizare pentru că prin fața porții trece un canal deschis numită gârlă (Cacaina – n.r.). S-au făcut cereri peste cereri către domnul primar Dumitru Boroș, iar in privința canalizării am fost în audiență la el și de 2 ani tot zice că face și nu se vede nimic”, spun cei din familiile rămase fără conectare la civilizație, în Bârladul secolului XXI.

Vă prezentăm o poveste a neputinței și, așa cum zic bârlădenii care ne-au contactat, a umilinței zilnice. Oamenii cu care am stat de vorbă sunt furioși că nu se face nimic pentru problema lor. O problemă de care, ce-i drept, se fac mulți vinovați. Doar că timpul a trecut, fără ca situația să se îmbunătățească, fără ca nimeni să facă nimic. Cum s-a ajuns la această poveste? Relatează una dintre cele șase familii, care ne-au contactat la redacție. „Vreau să vă aduc la cunoștință pentru a ne ajuta, un caz ieșit din comun. Pe strada Învatățăturii din Cartierul Munteni, din Bârlad, s-au pus canalizări și s-a finalizat lucrarea acum 2 ani (2020), iar nouă, celor 6 familii, tot de pe aceeași stradă, nu ne-au făcut canalizare! Au motivat inițial că, prin fata porții trece un canal deschis numita gârlă… Nici unul nu am înțeles de ce? Ce are gârla cu lucrările de la Primărie? Am făcut cereri peste cereri către domnul primar Boroș, în privința canalizării, am fost în audiență, a venit și el să vadă pe teren că nu avem canalizare și de 2 ani tot zice că face. La un moment dat ne-a sugerat să punem noi câte 3.000 de lei pentru a fi racordați, Acum noi de ce să punem cât ni s-a cerut de familie ca să ne punem singuri canalizarea, când plătim taxe și impozite?” , ne-a relatat una dintre cele șase familii afectate de pe strada Învățăturii.

Aquavas poate rezolva recordările la canalizare rapid, dar banii pentru lucrare trebuie dați de Primărie!

Am contactat conducerea Aquavas SA Vaslui, Filiala Bârlad, pentru a întreba cine trebuie să facă aceste canalizări, iar răspunsul a fost unul dezarmant de sincer: „Noi! Dar fondurile vin de la Primărie. Când plătește primăria, atunci efectuăm lucrarea”, a fost răspunsul celor de la Aquavas! De la Primăria Bârlad nu am aflat niciun răspuns, deoarece acolo nimeni nu ne răspunde la telefon! Funcționarii sunt instruițI să nu discute cu … o anumită presă, adică noi, deoarece, spune domnul primar Boroș, dezinformăm. Din păcate nu este deloc așa, ci oamenii ne informează zilnic cu problemele cu care se confruntă, însă nu sunt luați în seamă și atunci apelează la mass media. „Noi vă rugăm să scrieți, poate ajunge problema noastră la urechile primarului Boroș, și vă mulțumim pentru implicare, deoarece pe strada asta a fost și este un focar de infecție, iar strada e plină de copii! Nu cred că trebuie mare filosofie ca să ne facă și nouă canalizarea, că la alții s-a rezolvat rapid! Sunt doi frați care și-au făcut case recent și lor le-au putut trage canalizarea, cu sau fără bani, nu știu, dar vreau să zic că nu-i greu. Poate se implică și pentru noi, cele șase familii, un pic!”, a mai menționat în finalul solicitării una dintre familiile rămase fără canalizare… pe o stradă unde este canalizare și figurează, la plata taxelor și impozitelor cu utilități!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Ura face casa buna cu prostia.Mai mult,prostia face casa buna cu ura,invidia si marlania.Si mai mult,Ura,invidia,marlania,sunt propice indivizilor care n.au facut nimic in viata.Sau cum se spune,au taiat frunze la caini si s.au uitat peste gard la altii.Toate si tot sunt propice neamurilor prost crescute !!!

  2. Iar gasit cezara un motiv impotriva bravului primar al Barladului.Au stat 100 de ani fara canalizare,s.au perindat 100 de primari.Pe multi cezarica i.a tinut in brate,de parca erau frati de cruce,dar are ce are cu primarul care intr.un singur mandat a facut ceea ce n.au facut toti ceilalti la un loc,in 100 de ani.Si asta pentru ca mai sunt.idioti indobitociti care pun botul la mascariile acestei fituici care face jocurile lui Tataru si sleahta lui.Cei care nu stiu cum sa.l incurce pe dnul Boros.Sictir,Vremea Noua !

    • Atunci trebuie fututi în gât toți care au fost primari, consilieri, directori , cum mortii mami lor de nu au făcut proiectul cum trebuie , ca banul e public.

    • Sa moara copiii ma-tii ca a facut Boul Ros intr-un mandat ce nu au facut 100 de primari (probabil ca ai inceput numaratoarea primarilor de la Stefan cel Mare incoace)! Si daca si Mitica mai e domn ne-am dus cu pluta, bai nene!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here