Industria confecţiilor, afectată de pandemie. O lucrătoare de la o fabrică din Vălenii de Munte, dată afară după ce a postat o imagine cu salariul ei

Industria confecţiilor a fost grav afectată de pandemia de Covid-19, deoarece cererea de haine a scăzut semnificativ la începutul crizei. Întrucât oamenii au fost îndemnați să rămână acasă, brandurile de modă au anulat comenzi în valoare de miliarde de dolari.

Cei care lucrează în industria confecţiilor au fost cei mai afectaţi din toţi, deoarece s-au trezit cu salariile reduse. Campania pentru Haine Curate (CCC) estimează că aceste mărci au refuzat să plătească bunuri în valoare de 16 miliarde de dolari în întreaga lume. Asta înseamnă că între 3,19 și 5,79 miliarde de dolari se datorează lucrătorilor din confecții numai în primele trei luni ale pandemiei.

O femeie din industria confecţiilor, concediată după ce a arătat salariul ei

După ce a primit reducere nejustificată a salariului ei lunar, Angelica Manole, lucrătoare în confecţii, a postat o imagine cu salariul ei pe rețelele de socializare. A fost concediată, dar curajul ei a dus la o campanie de presă virală care determinat mărcile să răspundă pentru acțiunile lor.

În primele luni ale pandemiei, muncitorii de la fabrica Tanex din orașul Vălenii de Munte s-au trezit cu salariile tăiate la mai puţin de jumătate din cât câştigau, fără nicio explicație. Fabrica produce haine pentru mărci de lux precum Ted Baker, Lancome și JOOP!, acestea fiind doar câteva.

Femeia, dar şi colegii ei de muncă primeau doar 140 euro (aproximativ 700 RON) pe lună
Șefii de la Tanex s-au scuzat că muncitorii își luau concediu fără plată sau nu lucrau program întreg, dar Angelica a putut dovedi în instanță că a lucrat cu normă întreagă în luna aprilie. … https://www.romaniatv.net/industria-confectiilor-afectata-de-pandemie-o-lucratoare-de-la-o-fabrica-din-valenii-de-munte-data-afara-dupa-ce-a-postat-o-imagine-cu-salariul-ei_5016908.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ