Inspectoratul Școlar București, adresă către școli, după un atac informatic: Profesorii și elevii să-și schimbe parolele pentru online

Profesorii şi elevii din Bucureşti vor trebui să îşi schimbe parolele cu care se loghează pe platformele de învăţare online. Acesta este mesajul transmis de Inspectoratul Şcolar al Capitalei după ce platforma educaţională a unei şcoli din Sectorul 6 al Capitalei a fost “spartă” de persoane necunoscute.

Roxana Cercel, purtător de cuvânt al ISMB, a declarat la Digi24 că în timpul orelor online desfășurate la școala respectivă, persoane care nu făceau parte din colectivul clasei au intrat pe platformă și au deranjat ora.

“Au intervenit peste profesor, i-au modificat starea în timpul orei.

Ora nu s-a putut desfășura în condiții corecte.

Am avut discuții cu serviciul de siguranță școlară al poliției, am realizat o adresă, ca măsură suplimentară pentru siguranța învățării online.

Copiii să își modifice parola, să o schimbe dacă a fost transmisă către alți colegi. Să cunoască că dacă își transmit datele de conectare între ei poate duce către infracțiuni dacă accesul se face de persoane neautorizate.

Personalul IT din școală trebuie să urmărească atent imixtiunile, participările, participanții să fie cu conturi personalizate date de școală și să urmărească ca la ore să participe doar colectivul clasei”, a spus Roxana Cercel. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/inspectoratul-scolar-bucuresti-adresa-catre-scoli-dupa-un-atac-informatic-profesorii-si-elevii-sa-si-schimbe-parolele-pentru-online-1389412
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ