0.8 C
Vaslui
30-nov.-2022

Inspectoratul Scolar Vaslui a obtinut un grant norvegian de aproape 800 mii euro: „O scoalã pentru toti si pentru fiecare!”

- Advertisement -

EDUCATIE… Inspectoratul Scolar Vaslui lanseazã azi, 28 ianuarie, un proiect important – „O scoalã pentru toti si pentru fiecare!”, pentru care a primit un grant norvegian în valoare de 787.500 Euro. Proiectul este implementat în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Galati, în cinci unitãti de învãtãmânt.Trei sunt din judetul Vaslui – Scoala Gimnazialã „Dimitrie Cantemir” Vaslui, Scoala Gimnazialã „Manolache Costache Epureanu” Bârlad si Scoala Gimnazialã „Ion Murgeanu” Zorleni, iar douã din Galati – Scoala Gimnazialã nr. 16 Galati si Scoala Gimnazialã nr. 1 Ungureni, com. Munteni.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, proiectul se desfãsoarã în perioada 30.10.2020 – 30.04. 2023. „În aceastã perioadã se vor derula programe educationale remediale si de excelentã, activitãti educative nonformale pentru elevi, cursuri de formare pentru cadrele didactice si ateliere pentru pãrintii din grupul tintã. Obiectivul general al proiectului vizeazã cresterea gradului de incluziune socialã a 475 de copii din judetele Vaslui si Galati, aflati în situatii de risc, pe o perioadã de 30 de luni, urmãrind, în particular, incluziunea lor în scoalã si comunitate. Proiectul este sprijinit financiar si moral de Consiliul Judetean Vaslui, Consiliul Local si Primãria Vaslui, Consiliul Local si Primãria Bârlad si Consiliul Local si Primãria Zorleni în jud. Vaslui, precum si de Consiliul Judetean Galati, Consiliul Local si Primãria Mun. Galati si Consiliul Local si Primãria Munteni în jud. Galati, atât pe durata implementãrii, cât si în perioada de sustenabilitate de 3 ani dupã încheierea finantãrii externe”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presã, coordonatorul proiectului – insp. general. prof. Loredana Roman.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.