8.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

Intimidare a unui politist din Murgeni: i-a tãiat cauciucurile la masinã!

- Advertisement -

AMENINTARE… Caz grav de intimidare a unui politist, petrecut la Murgeni, acolo unde bandele de romi îsi fac singuri dreptate. Omul legii se transferase de la Postul de Politie Banca la Politia Murgeni, de putin timp. Pentru cã nu avea unde sã stea, a închiriat o casã, exact în mijlocul tiganilor. Simtindu-se amenintati de prezenta politistului si a familiei sale, persoane necunoscute i-au tãiat cauciucurile de la masina proprietate personalã, în cursul sãptãmânii trecute.

Politistul a depus o plângere penalã si asteaptã ca vandalii care au atentat la siguranta familiei sale sã fie prinsi si trasi la rãspundere. El este decis sã rãmânã în continuare la post, desi este convins cã sicanãrile si amenintãrile din partea romilor se vor înmulti. Acum douã sãptãmâni, douã clanuri din Murgeni s-au luat la bãtaie, cu sãbii si topoare si doar interventia mascatilor a fãcut ca acest conflict sã nu se lase cu victime.

Clanuri rivale de romi, bãtaie pe strãzi

Au trecut doar douã sãptãmâni de la un conflict care a zguduit comunitatea din Murgeni. Zeci de persoane din douã clanuri rivale de romi din oras s-au bãtut pe strãzile Murgeniului. Tot scandalul ar fi pornit dupã ce nepoata unuia din clanul Flagãra (Sandu), mãritatã cu un nepot al bulibasei din clanul Babulea, a fost bãtutã de sot. Fata s-a dus acasã si le-a spus rudelor prin ce a trecut, iar de aici spiritele s-au încins si s-a ajuns la bãtãi în stradã. Sãptãmâna trecutã, romii din Murgeni s-au dat din nou în spectacol. Un politist de la Gara Banca s-a transferat la Politia Murgeni. Omul nu avea unde sã stea, împreunã cu familia, asa cã a cãutat o gazdã. A gãsit o casã, în mijlocul romilor, pe care a închiriat-o. Când au aflat ce meserie are vecinul lor, tiganii s-au înfuriat. “Ce faci, domnu’ politist, pe aici? Vrei sã cumperi casa, sau ce?”, l-au întrebat romii. “Nu stiu, o sã vãd eu, deocamdatã stau aici cu familia”, ar fi rãspuns omul legii. “Nu ai ce cãuta aici. Te aranjãm noi”, l-ar fi amenintat vecinii romi. Vineri dimineata, când a mers la masina parcatã în fata casei, politistul a încremenit. Toate cauciucurile de la masina personalã îi fuseserã tãiate, cel mai probabil de cãtre vecinii iritati de prezenta sa în cartier. Conform unor surse din anchetã, zona în care a fost vandalizatã masina ar avea camere video, iar autorii ar fi schimbat pozitia camerelor, înainte de a tãia cauciucurile masinii politistului. Ciudat este cã unul dintre politistii din oras l-ar fi sfãtuit pe colegul sãu agresat sã se descurce “cu 10 milioane de lei pe care îi iei de la tigani, pentru cauciucuri”. Am cerut asearã si punctul de vedere al IPJ, însã nu am primit niciun rãspuns privind acest caz.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.