spot_img
25.9 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Intrarea Greciei în încetare de plăţi ar distruge încrederea în Europa

- Advertisement -

Să-i permitem Greciei să intre în încetare de plăţi acum ar distruge încrederea investitorilor în zona euro şi ar putea declanşa o contagiune precum cea produsă de falimentul Lehman Brothers în 2008, a declarat duminică cancelarul german Angela Merkel, relatează Reuters şi AFP.

‘Trebuie să facem paşi pe care îi putem controla’, a spus Merkel, făcând o paralelă între situaţia Greciei şi cea a Lehman Brothers, al cărui faliment a declanşat criza financiară globală. ‘Ceea ce nu putem face este să distrugem încrederea tuturor investitorilor şi să avem o situaţie în care se va spune că dacă am făcut-o în cazul Greciei, atunci o vom face şi în cazul Spaniei, al Belgiei, sau al oricărei alte ţări.Atunci nici măcar o singură persoană nu îşi mai plasa banii în Europa’, a opinat cancelarul german.

Într-un interviu de o oră cu popularul realizator de emisiuni german Guenther Jauch, Merkel a spus că se bazează pe evaluarea Fondului Monetar Internaţional în abordarea situaţiei din Grecia. Atâta timp cât FMI-ul este convins că datoria Greciei este sustenabilă, cancelarul german va susţine această poziţie, a asigurat Merkel (foto).

Angela Merkel a mai spus că nu percepe votul din parlament de joi din Germania ca pe unul de ‘a fi sau a nu fi’ pentru guvernul său. Întrucât partidele de opoziţie susţin lărgirea prerogativelor aşa-numitului Instrument european pentru stabilitate financiară (EFSF), trecerea proiectului nu poate a fi pusă în discuţie, crede şefa guvernului federal.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.