spot_imgspot_img
7.2 C
Vaslui
18-apr.-2024

Întru mulți și fericiți ani, pentru Părintele Episcop, PS Ignatie!

- Advertisement -
ANIVERSARE… Astăzi, PS Ignatie își sărbătorește orcotitorul spiritual căruia îi poartă numele: Sf. Mucenic Ignatie Teoforul

OCROTITORUL CREDINȚEI… Astăzi, 20 decembrie. în calendar este însemnată cinstirea Sfântului Ignatie Teoforul. În această zi, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, cel care a readus credința în inimile vasluienilor, își sărbătorește ocrotitorul spiritual. mărturii ale celor care l-au cunoscut ca ierarh, duhovnic sau colaborator.

Se povestește despre acest Sfânt Ignatie, de Dumnezeu purtătorul, cum că pe vremea când era prunc, iar Domnul nostru Iisus Hristos viețuia într-acea vreme cu oamenii pe pământ și învăța pe popoare despre împărăția lui Dumnezeu, atunci și părinții acestui prunc, stând acolo aproape în popor și ascultând cuvintele cele dumnezeiești din gura Mântuitorului și având cu dânșii pe acest fiu, Domnul s-a uitat la dânșii și, chemând la sine pe pruncul Ignatie, l-a pus în mijloc și, cuprinzându-l, l-a luat pe mâini zicând: „De nu vă veți întoarce și nu veți fi ca pruncii, nu veți intra întru împărăția cerurilor și cine va primi pe un copil ca acesta întru numele Meu, pe Mine mă primește.”

Pentru aceasta s-a numit Sfântul Ignatie, purtător de Dumnezeu, că a fost purtat de mâinile întrupatului Dumnezeu. S-a numit purtător de Dumnezeu și pentru aceasta că și el purta pe Dumnezeu în inima și în gura sa, fiind ales asemenea lui Pavel, care a purtat numele lui Dumnezeu înaintea limbilor și împăraților. Sfântul Ignatie a fost mai întâi ucenic al Sfântului Ioan, Cuvântătorul de Dumnezeu, împreună cu Policarp, episcopul Smirnei. După aceasta cu sfatul tuturor Sfinților Apostoli s-a așezat episcop al Antiohiei, unde a început a i se spune mai întâi numele de creștin. Luând el ocârmuirea Bisericii, cu multe osteneli și sudori, semăna propovăduirea bunei-credințe, arătând întru totul râvna apostolească. Acest arhiereu era purtător de Dumnezeu, bun îndreptător al orânduielilor bisericești și desăvârșit slujitor al Tainelor lui Hristos; iar mai pe urmă s-a sfârșit ca mucenic, fiind dat spre mâncarea fiarelor.

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, cel care a readus credința creștinilor din județ!

Născut la 7 iulie 1976, în Bilbor, județul Harghita, fiul lui Gheorghe și al Anei, Preasfințitul Ignatie a absolvit Școala Generală în comuna natală, Bilbor, în anul 1991. A urmat cursurile Colegiului „Mihai Eminescu” din Toplița, Harghita ale Seminarului Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ștefan” Alba Iulia și ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. După un stagiu de cercetare bibliografică la mănăstirea benedictină En Calcat, Franța (1998), și-a continuat formarea profesională la cursurile de Master organizate la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. A fost admis la cursurile doctorale de la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna”, Sibiu, specializarea Patrologie și Literatură Postpatristică. Studiile doctorale au fost continuate la Facultatea de Teologie „Patriarhul Justinian” din cadrul Universității București, unde a întocmit și susținut teza de doctorat: Sfântul Grigorie Palama și doctrina despre energiile necreate. Preasfinția sa este în prezent și doctorand al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Ethniko Kapodistriako”, Atena, pregătind o teză de doctorat cu tema Contribuția teologilor români contemporani la dialogul teologic intercreștin, sub îndrumarea științifică a arhim. prof. univ. dr. Nikolaos Ioannidis și a mitropolitului prof. univ. dr. Hrisostomos Savvatos. În data de 5 octombrie 2017 a fost ales cu majoritate de voturi (39 din 48 de voturi liber exprimate, unul fiind nul) episcop titular al Episcopiei Hușilor, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

La mulți ani sănătoși și fericiți, pentru PS Ignatie, Episcopul nostru!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.