14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Inundațiile dincolo de breaking news. „Am văzut pe GPS cum mașina mi-a ajuns în râu”

Libertatea a vizitat două comune din județul Alba care au fost lovite de viituri repetate în ultima săptămână, pentru a vedea ce rămâne în urma apelor, după ce reflectoarele televiziunilor se sting.

În județul Alba, inundațiile din ultima săptămână au afectat zeci de localități, lăsând în urmă drumuri rupte, dar și case puse la pământ odată cu munca de-o viață a oamenilor. După ce apele distrugătoare s-au așezat înapoi în albie, ceea ce persistă spune o poveste foarte diferită despre cum e percepută o asemenea lovitură a naturii la București sau în orașele mari.  Într-o comunitate deja săracă și marginalizată din Roșia Montană, ravagiile viiturii retrezesc frici de zi cu zi. Dar ele devin, într-o comună turistică, un prilej de închegare a solidarității între localnici, voluntari și reprezentanți ai autorităților.

„Apele ne-au luat două mașini”

La Ocoliș, oamenii își amintesc cum a lovit prima viitură în seara de 16 iulie. Era încă lumină când norii s-au rupt, iar după o oră de ploaie torențială s-a arătat și viitura. Apele au năvălit cu o asemenea forță, încât au smuls bucăți uriașe din digul de beton, au pus la pământ arbori de zeci de metri, au măturat curțile oamenilor și au mutat mașini până-n Arieș.
Citeşte întreaga ştire: Inundațiile dincolo de breaking news. „Am văzut pe GPS cum mașina mi-a ajuns în râu”

 

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here