Inventatorul Rãbusapcã de la Dumesti, transportat de urgentã la spital dupã ce cãrãrile i s-au despãrtit de la alcool

Invenția cu care Ion Rabușapca i-a impresionat pe sătenii din Dumești și care i-ar fi putut aduce moartea.

ACCIDENT… Un bãrbat în vârstã de 44 de ani, din comuna Dumesti, a ajuns asearã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui dupã ce mopedul cu care se deplasa a cãzut într-un sant adânc de doi metri. Ion Rãbusapcã tocmai iesise de la cârciuma din centrul comunei cu intentia de a merge acasã, dar pentru cã se afla sub influenta bãuturilor alcoolice nu a mai reusit sã-si tinã echilibrul. Mopedul cu care se deplasa era o inventie proprie, compusã dintr-o bicicletã si un motor de motocicletã. Cu ajutorul acestui mijloc de transport, bãrbatul se deplasa oriunde avea nevoie, cu o vitezã demnã de un autoturism. “Când se grãbea, îl vedeam trecând la deal si la vale cu viteze foarte mari, de pânã la 60 de kilometri la orã. De multe ori l-am vãzut depãsind si masini. Problema la el e cã mai ciugulea din când în când. La fel a fãcut si acum numai cã de data asta nu a mai scãpat. A fost luat de ambulantã si dus la spital”, ne-a declarat martorul incidentului rutier.

Strigãtul copilãriei noastre “avion cu motor, ia-mã si pe mine în zbor”, s-a transformat, ieri, în “bicicletã cu motor, du-mã si pe mine în zbor”. Iar dorinta s-a îndeplinit pentru Ion Rãbusapcã, un ingenios inventator din comuna Dumesti. Dând dovadã de o iscusintã iesitã din comun, acesta si-a transformat bicicleta într-un moped cu motor, cu care a stârnit invidia tuturor celor din sat. Ieri dupã-amiazã, inventatorul a iesit la barul din sat unde a consumat o cantitate mai mare de alcool. Ametit bine, acesta s-a urcat pe bicicleta cu cai putere si a pornit spre casã. La câteva sute de metri de bar, Ion Rãbusapcã a pierdut controlul mopedului, a intrat pe contrasens, a lovit un nuc, apoi a cãzut într-un sant adânc de doi metri. În urma impactului, bãrbatul s-a ales cu un traumatism cranian, fiind transportat la Spitalul de Urgentã Vaslui.

Pus sã sufle în fiolã, chiar dacã sângera si era ametit

Inventatorul din Dumesti nu a avut norocul politistului de la Zorleni, care în urmã cu trei zile fusese implicat într-un accident rutier. Dacã în cazul agentului, colegii sãi nu i-au putut stabili alcoolemia din cauza leziunilor, în cazu lui Rãbusapcã politistii nu au stat prea mult la discutii. Desi victima accidentului suferise multiple rãni si capul îi sângera, echipajul de politie care a ajuns la fata locului a avut, ca prioritate, sã-i punã fiola în gurã. În urma testãrii, s-a stabilit cã bãrbatul avea 0,84 mg/litru alcool pur în aerul expirat. În acest caz, oamenii legii au deschis dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ