spot_imgspot_img
17.1 C
Vaslui
25-apr.-2024

INVESTESC ÎN VIITOR

- Advertisement -

Antal, Coman si Temwanjera au scoli de fotbal

AFACERE… Trei dintre actualii jucãtori ai Vasluiului si-au împlinit visul pe care l-au avut încã de mici copii si-anume acela de a înfiinta o scoalã de fotbal în momentul în care vor avea posibilitatea financiarã. Liviu Antal, Dani Coman si Mike Temwanjera sunt cei trei fotbalisti care îsi doresc ca pe viitor, jucãtorii crescuti la academiile lor sã ajungã la cluburi mari din strãinãtate.

La doar 23 de ani, Liviu Antal se poate mândri cu faptul cã si-a deschis propria sa afacere. Este vorba de ceea ce multi jucãtori importanti ai generatiei de aur au pus pe picioare, si anume o academie de fotbal. Astfel cã, în primãvara acestui an a luat fiintã la Cluj-Napoca, Scoala de Fotbal “Liviu Antal”. De pregãtirea celor 60 de copii care sunt înscrisi în acest moment la academie, se ocupã trei antrenori, care îsi desfãsoarã activitatea în conditii excelente la Baza Sportivã Unirea din Cluj. Momentan, Scoala de Fotbal “Liviu Antal” are grupe de copii nãscuti între anii 2002-2006, iar începând din aceastã toamnã aceste grupe de copii si juniori au fost înscrise în competitiile organizate de Asociatia Judeteanã de Fotbal Cluj. Una din grupe a evoluat pânã acum în trei partide oficiale din campionat, în toate cele trei împunându-se. Liviu Antal, care în momentul de fatã activeazã la formatia moloveanã FC Vaslui, nu dispune de prea mult timp pentru a se ocupa de scoala sa de fotbal preferând momentan sã axeze mai mult pe cariera sa de fotbalist.

Al doilea fotbalist care a investit în tineri este Dani Coman. Coman a pus bazele academiei sale de fotbal în urmã cu exact doi ani, cât si-a împlinit si visul pe care îl avea de mic copil, si-anume acela de a-i oferi fotbalului ceea ce fotbalul i-a oferit lui. Scopul pentru care goalkeeperul a înfiintat propria sa scoalã de fotbal este acela de a creste si de a forma jucãtori de valoare pentru fotbalul românesc. “Când eram copil, visam sã joc la o echipã mare. Mi-am zis cã dacã voi ajunge sã câstig multi bani, îmi voi face o scoalã de fotbal la cele mai ridicate standarde. Am avut aceastã sansã, iar acum pot sã-mi îndeplinesc acest vis. Cea mai mare satisfactie a mea va fi când un copil de la scoala mea va ajunge sã joace la echipa nationalã. Este visul oricãrui fotbalist si toti trebuie sã aspire la acest obiectiv”. Portarul Vasluiului, nu se poate ocupa în totalitate de copiii de la Academia sa, dar spune cã dupã ce îsi va încheia cariera de fotbalist se va ocupa personal de portarii de la scoala sa de fotbal: “Dupã ce îmi voi încheia cariera, vreau sã pregãtesc portarii de la aceastã scoalã de fotbal. Îmi place mult sã lucrez cu copiii si vreau sã învete de la mine tot ce este mai bun.” a mai spus Coman.

Acelasi drum ca si colegii sãi a urmat si jucãtorul zimbabwean, Mike Temwanjera, care în urmã cu aproximativ sase luni si-a deschis propria Academie de Fotbal în tara sa natalã. De apreciat este faptul cã atacantul vasluian a decis ca scoala sa de fotbal sã poarte numele “Academia Vaslui” din recunostintã pentru clubul la care evolueazã de mai bine de sase ani. În momentul actual la scoala sa de fotbal sunt înscrisi 70 de copii împãrtiti în trei grupe, cu vârste cuprinse între 8-16 ani. Atacantul are mare încredere în tinerele talente din Zimbabwe si sperã ca pe viitor sã dea fotbalului mare jucãtori talentati: “Am încredere în copiii de aici cã sunt talentati si sper ca multi dintre ei sã ajungã în fotbalul mare” a spus Temwanjera.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.