spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Investitorul misterios Ionuț Sava, cel ce deține și hotelul Vaslui, prins cu găinării și condamnat în dosarul “Munteanu”

- Advertisement -
GĂINĂRII… Ionuț Sava, unul dintre acționarii hotelului Vaslui și om de încredere al lui Tudorel Buzatu, printre condamnații din lotul “Munteanu”, după ce a păcălit o firmă de asigurări

CONDAMNAT… Cunoscut vasluienilor după ce a cumpărat hotelul Vaslui din municipiul reședință de județ, Ionuț Sava, noul milionar al Vasluiului, s-a făcut remarcat și în dosarul polițiștilor inculpați de la Rutieră, din lotul “Munteanu”. Sava ajunge să fie condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Condamnarea acestuia, dată acum câteva zile, a fost o surpriză a acestui mega-dosar, mai ales că până acum nimeni nu a știut de ce fapte este acuzat acest personaj din anturajul lui Tudorel Buzatu. Practic, acum șapte ani, acesta era prins pe interceptările procurorilor cum aranja cu Iulian Munteanu să obțină mai mulți bani de la o firmă de asigurări, după ce mașina sa a fost implicată într-un accident. Surpriza vine tocmai din faptul că acesta își justifică averea pe care o are, dar mai ales banii cu care a cumpărat hotelul Vaslui, spunând că familia sa a beneficiat în trecut de o mega-despăgubire în Anglia, tot de la o firmă de asigurări, în urma unui accident de muncă. Se pare că a prins «șpilul» cu asigurările din Anglia și a încercat și în România să «mulgă» mai mulți bani de la o firmă de asigurări. Numai că polițiștii l-au prins imediat. Mai exact, după ce a fost implicat într-un accident rutier, împreună cu Munteanu au decis să stoarcă mai mulți bani de la asigurator, modificând procesul verbal de daune. A cerut să fi trecută, în plus, o problemă cu airbagurile, chiar dacă acestea erau deja defecte în momentul producerii accidentului. În schimb, Munteanu intervine pe lângă agentul constatator și completează în fals documentul, cu defecțiunile la airbagul șofer și la pasager. Strâns cu ușa de către anchetatori, Sava își recunoaște fapta comisă și cere să fie judecat după prevederile legale ce fac referire la acordul de recunoaștere. Prin acest acord de recunoaștere, Sava îl bagă și mai rău în menghina judecătorilor pe Iulian Munteanu.

În urmă cu mai bine de doi ani, la Vaslui apărea un nou investitor strategic, Ionuț Sava, cel care, împreună cu un alt asociat, avea să cumpere vestitul hotel Vaslui, cu suma de 1,3 milioane de euro. Atunci, acesta spunea că are bani de la familia sa care a încasat pentru un accident de muncă o poliță de asigurare record. Zilele trecute, o nouă bombă explodează în curtea sa. De data aceasta, investitorul Sava este regăsit pe lista condamnaților din dosarul comisarului Iulian Munteanu, fostul șef al Biroului Rutier Vaslui. Sava a fost găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu și condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de supraveghere de 3 ani, culmea, tot de la o problemaă cu “asigurările”. În rechizitoriul întocmit în faza de cercetare penală se arată faptul că “la data de 01.10.2015, inculpatul Munteanu Iulian, șef al Biroului Rutier Vaslui, acționând în exercițiul atribuțiilor de serviciu, reprezentate de coordonarea și verificarea legalității activității Biroului Rutier Vaslui, a falsificat prin alterare autorizația de reparație emisă de Biroul Rutier Vaslui pentru autoturismul marca Volkswagen, cu numărul de înmatriculare…, ce aparține inculpatului Sava Ionuț, autoturism implicat la data de 04.09.2015 într-un accident rutier cu autoturismul marca Opel, cu numărul de înmatriculare…, aparținând S.C. ROMOLD S.R.L. Vaslui, șeful Biroului Rutier consemnând, în mod necorespunzător adevărului și încălcându-și atribuțiile de serviciu, mențiunea că autoturismul condus de numitul P. Ionel-Cătălin, șoferul căruia nu îi este imputabil accidentul, ar fi avut airbag-ul deschis, pentru ca firma de asigurări să despăgubească proprietarul acestui autoturism cu o sumă mai mare decât cea care i s-ar fi cuvenit în mod legal”. Numai că declarațiile martorilor contrazic acest lucru. Astfel, martorul care, pasager într-unul din autoturisme, a asistat direct la producerea accidentului a declarat că în momentul producerii accidentului nu s-a deschis niciun airbag, dar capacele de la volan și de la pasagerul din dreapta erau dereglate. De asemenea, un alt pasager dintr-una din mașinile implicate a susținut același lucru. Grav este și faptul că, așa cum reiese din ancheta procurorilor DNA, intervenția lui Iulian Munteanu pentru modificarea procesului verbal de constatare a daunelor a fost făcută inclusiv cu aprobarea patronului firmei de pază, modificări care să ducă la favorizarea lui Sava.

Convorbirile telefonice care l-au “înfundat” pe Ionuț Sava

Ionuț Sava

Pentru a proba ceea ce au susținut prin ancheta penală, procurorii anticorupție au apelat inclusiv la interceptarea convorbirilor telefonice. Iată ce a reieșit din discuțiile purtate de inculpați. Prima dintre discuții este purtată între Iulian Munteanu și un anume Iulian, reprezentant al firmei de asigurări.

MUNTEANU: – Aaa! Perfect, perfect… Am, am o rugăminte mare, trebuie să mă ajuți într-o chestie. Am un copilaș din ăsta, are o tamponare… i-o făcut constatarea Guralivu și nu i-o trecut în autorizația de reparații airbag-urile.

IULIAN:– știu, eu i-am făcut pentru (neinteligibil) Eu am făcut ieri constatarea și ăștia de la…

MUNTEANU:– Da.

IULIAN:- Eu am trimis dosarul ieri, în format electronic…

MUNTEANU:- Da

IULIAN:și o zis: Dom’le, totuși îs airbag-urile… dosar cu regres de la…ăla, că nu avea asigurare.. ar trebui trecute, că sunt vizibile.

MUNTEANU:– Bun, da de trecut (neinteligibil) le trec în autorizație, da nu pot să i le mai trec în autorizația asta?

IULIAN:– Da cum dom’le, pui acolo, că oricum parbrizul este trecut jos… puneți cu virgulă airbag șofer, airbag… pasager și puneți o ștampilă și la revedere.

MUNTEANU:– Da, corect, crecă așa o să facem.

IULIAN:– Păi da ce rost are să ne complicăm cu alte chestiuni, el deja o are trimisă… scanată la… fondul de protecția victimelor străzii.

MUNTEANU:– Daparbrizul nu știu dacă este.

IULIAN:– Parbrizul este trecut din câte îmi aduc eu aminte chiar în partea de jos, după…

MUNTEANU:– Parbriz fisurat, da, corect. Aici airbag-uri, aici le trecem, gata.

IULIAN:– Acolo le treceți jos și puneți o ștampiluță și sărut mâna și n-am cuvinte.

MUNTEANU:– Gata, hai că ne auzim, cu mult respect, trebuie ajutat copilul ăsta.

IULIAN:– Să trăiți. Da, da știți împotriva cui. Nu?

MUNTEANU:– Da.

IULIAN:– (râde)

MUNTEANU:– Împotriva cui?

IULIAN:– Romold.

MUNTEANU:– (neinteligibil) papagali.

IULIAN:– (râde)

MUNTEANU:– Lăsați-i, că au bani, așa fac de fiecare dată, nu fac asigurări, nu fac nimic.

IULIAN:– Da parcă nu l-aș ști pe Vasile Mihoci.

MUNTEANU:– Exact, exact, da, da.

Iulian Munteanu

Deși în discuția anterioară cu reprezentanul firmei de asigurări comisarul Munteanu a precizat că subalternul lui, Guralivu, nu i-ar fi trecut airbagurile pe autorizația de reparație, din convorbirea purtată cu șeful firmei de pază a reieșit că avea cunoștință de demersurile nelegale efectuate pentru a-l favoriza pe Ionuț Sava în vederea fraudării societății de asigurare. Iată discuția directorului Vasile Mihoci cu comisarul Iulian Munteanu:

MIHOCI:– Deci, cu vreo patru, cinci mii de lei, o fac.

MUNTEANU:– Da…

MIHOCI:-Ce-i mai nou schimb… Îți mai spun o chestie, ce spun gurile rele prin târg. Zice că… pentru tine…

MUNTEANU:– Da…

MIHOCI:– Jan! Eu spun de la Jan, el a venit cu informația! „Băi, da’ tu ce p.. mă-tii ai trecut pe autorizație parbrizul! Parbrizul era spart dinainte! Ai luat-o…au crezut că mașinile au asigurări. N-o verificat că nu avea asigurare. Nici eu nu știam, nici Jan nu știa.

MUNTEANU:– Fisurat i-a trecut..

MIHOCI:– Nu fisurat…fisurat dinainte…

MUNTEANU:– Da…

MIHOCI:– Ei! și ceala…”Păi ce i-am zis…!” și Guralivu „Băi, ce vrei să-ți mai trec, ce vrei să-ți mai trec?” Cică i-o trecut parbriz…

MUNTEANU:– A! (râde)

MIHOCI:– Vezi cum mănâncă lumea câcat dacă îi faci bine?!

MUNTEANU:– Da. Așa este. Da…

MIHOCI:– și i-o trecut și lu’ ceilalți. Lu’ ceala i-o trecut airberg-urile și nu o fost airberg-urile. I-o trecut și parbriz și nu o fost parbriz…

MUNTEANU:– Nu știu ce a fost acolo. Chiar nu știu!

MIHOCI:– Îți spun eu!

MUNTEANU:– știți cum a fost? Tamponarea mi se pare că după părerea mea, era în perioada Bâlciului…

MIHOCI:– Auzi, îți spun pentru tine, că-s băieți tineri…

MUNTEANU:– Da, da, da… Și cred că atuncia a fost…

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. de la asigurari nu faci 1,3 milioane euro . sa fim serioasi. cineva stie si de ce nu scrie de unde banii astia ? Este cumva scut ? care pe care se acuza ?

  2. Băi, da’ ce dea treabă grea au agenții ăștia de la rutieră! De asta nu vezi nici unul pe stradă! E o circulație haotică în tot orașul, blocaje peste blocaje, liniuțe seara de la spital la Moara Grecilor, la Kaufland etc, și nu vezi o mașină de la rutieră! Bineînțeles că la liniuțe cine participă? Beizadele le orașului și lupii tineri din poliție!!! Doar radarul LSD ce mai iese la vânătoare dar și atunci cu dedicație! Vânează doar pe cei fără pile! Așa ia învățat bossul Munteanu-condamnatul! Scârbă de polițiști rutieri! Doar incompetență și golanii!

  3. Așa, așa! Dezvăluiți cetățenilor toate ilegalitățile făcute de această grupare de mafioți îmbrăcați în uniforma statului condusă de jegul de munteanu. Pe câți oameni nevinovați i-ai făcut „victime din oficiu” și i-ai făcut să plângă, le-ai făcut viața amară, ți-ai bătut joc de ei încă meriți mai mult de 9 ani! Și acum parcă te văd cât de ”falnic și arogant” te prezentai peste tot! Ce ”important” erai tu! Așa se întâmplă cu ăștia ajunși mare șef din sergent-major, slugă obedientă toată viața la marii șefi, au făcut o facultate la X și 0 au trecut prin tot felul de tertipuri la statut de ofițeri! Își făcuse un obicei de a scoate din căcat pe toți protejații lui și a șefilor gen carp, vîrlan, prin mușamalizare de fapte sau „inventa” accidente, modifica procese verbale etc.
    Apropo, LA MULȚI, MULȚI ANI de închisoare! Meriți pe deplin!

  4. Articol scris de Croitoru…e clar.
    Si care-i meritul lui Croitoru in acest „material”, de fapt o insiruire fara logica de presupuneri, false acuzatii si fragmente de inregistrare?
    Articol fara inceput si fara sfarsit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.