-0.4 C
Vaslui
27-ian.-2023

Ionel Sandu, gest impresionant în Vinerea Mare: ajută financiar medicii care “repară” inimi de îngeri (AUDIO, VIDEO)

- Advertisement -

SOLIDARITATE… Gest emoționant făcut de un vasluian în Vinerea Mare. Omul de afaceri Ionel Sandu, prin intermediul fundației sale umanitare, “Radical Grup”, a încheiat un parteneriat cu o altă fundație care se ocupă de inimi de îngeri. Este vorba de proiectul Fundației Polisano, “Inimi sănătoase pentru copii”, dedicate micilor îngerași care se nasc cu marformații cardiace. “Am decis și noi să sprijinim financiar acest proiect nobil, fiindcă nu putem rămâne indiferenți, având în vedere că anual mor peste 1.000 de copii cu malformații cardiace, care pot fi salvați, dar care iată că sunt abandonați de statul nostru și dați la rebuturi. Deja am făcut primul virament de 15.000 de lei și mai urmează și altele. Ne alăturăm și noi, astfel, eforturilor echipelor de medici din România și din străinătate care operează voluntar pe inimile acestor îngeri. Acolo unde statul eșuează, noi ceilalți trebuie să strângem rândul și să ne arătăm solidaritatea”, a spus Ionel Sandu, omul care s-a implicat în multe proiecte umanitare.

Prof. univ. dr. Victor Costache, chirurg cardiovascular

Anual în România se nasc în medie 1.500 de copii cu malformații cardiace și doar o treime dintre ei beneficiază de operații salvatoare. Restul, pur și simplu mor, fiindcă cei responsabili din sistemul public de sănătate nu se interesează de ei . “Acești copii cu malformații congenitale la inimă mor din cauza lipsei de intervenție pe cord deschis. Aceștia nu ajung să fie operați din cauza subdezvoltării sistemului de îngrijiri cardiovasculare din România. Un copil cu o malformație la inimă, dacă este bine operat are aceeași speranță de viață ca un copil perfect sănătos. În general, copiii au o putere extraordinară de recuperare. Țesuturile lor se recupererază mai repede. Inima copilului se recuperează mai rapid decât inima unui pacient de 50 sau 60 de ani. Este păcat că în România încă se întâmplă o asemenea dramă. Suntem țara de pe locul I în Europa prin mortalitate cardiovasculară și țara cu sistemul sanitar cel mai puțin performant. Un român din doi moare în spitalele din România din cauza unor probleme evitabile. Ministerul Sănătății a blocat încă o dată un proiect care a fost lucrat timp de doi ani de zile, care ar fi dus la o finanțare reală a bolilor cardiovasculare a copiilor care suferă de aceste afecțiuni. Rolul acestei Fundații, Polisano, este de a suplini și ajuta centrele de boli cardiovasculare care fac intervenții copiilor, să se descurce în această penurie financiară, care din păcate este regizată de un sistem birocratic și ticălos. Anul trecut, 60 de copii au fost salvați cu spijinul financiar al Fundației Polisano. Din 2014, această fundație adună fonduri pentru a finanța copiii care vor fi operați în România, de echipe mixte de specialiști din străinatate și din țară”, a spus prof. doct. Victor Costache, un reputat chirurg cardiovascular recunoscut internațional, deținător a unui record mondial pentru inventarea unei metode minim invazive de cord și membru al Academiei Franceze de Chirurgie.

“Să știi că în România, undeva, o inimă de copil bate și datorită ție, îți dă putere în continuare să muncești într-o țară în care ca anteprenor nu ești respectat”

Ionel Sandu a anunțat de anul trecut că în România va sprijini performanța în toate formele ei și îi va ajuta pe copiii care performează să-și urmeze visul. Iată că acum se implică ca unii copii nedreptățiți de destin care se luptă să își găsească un loc pe acest pământ, să-și permită luxul de a visa. “Anul trecut de Paște, băteam la pas satele vasluiene și ofeream cadouri copiilor nevoiași. Eram cu Iepurașul și voiam să le aduc un pic de lumină în sufletele lor de îngeri. Îmi aduc aminte că, pe la Rafaila, impresionat de drama unei familii, am construit chiar și o casă. Acum a venit timpul să mergem  la nivelul următor. Să găsim mecanismele prin care să spirjinim performanța și profesioniștii pentru a vindeca mecanismele gripate ale statului român, care iată produce multe nedreptăți sociale în comunități. Am aflat de la domnul profesor doctor Victor Costache, pe care l-am cunoscut după ce mi-a operat un membru al familiei, că peste 1.000 de copiii mor anual din cauza unui stat eșuat, fapt ce mi-a stârnit un sentiment de revoltă. Nu înțelegeam cum 1000 de îngeri merg la Dumnezeu anual, fiindcă cineva de sus, de la butoanele sistemului sanitar, s-a plictisit și a abandonat misiunea de salvator pe care o are. Și am zis că nu se poate să avem șansa să-i salvăm, dar nimeni să nu facă nimic. Așa am aflat de Fundația Polisano si de proiectul lor de a salva inimi de copii. Și am încheiat un parteneriat cu ei prin fundația Radical Grup pentru a sprijini financiar acest proiect de suflet. Din luna mai, începem să achităm primele tranșe de bani. Deja am dat un avans de 15.000 de lei, chiar acum, în Sâptămâna Mare, fiindcă acei copii nu mai au timp să aștepte. Sunt bucuros că și datorită nouă, celor de la Radical Grup, undeva în țară o inimă de copil bate. Am o mulțumire sufletească uriașă, poate amplificată și de Săptămâna Mare, însă mă ajută pe mine ca antreprenor să merg mai departe în acest hățiș de capitalism sălbătic, pe care țara noastră îl practică. Zâmbetul acestor copii te face să te simți util în această societate bolnavă. Donând bani lor și știind că i-ai salvat de la moarte îți dă o determinare fantastică să muncești în continuare și să aduci plus valoare  într-o țară în care antreprenorii nu sunt respectați”, a mai spus Ionel Sandu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. 😁Noul candidat al lui Orban la Vaslui bravo lui un om cu capul pe umeri …doar ca amanta aia bruneta il strica , in rest doar sanatate ,,😁 p.s Orban e cel mai bun de pe piata politica la ora actuoala

  2. Nu va duceți după fenta. Acesta este candidatul PNL la primaria Vaslui pregătit de însuși domnul Timofticiuc. Tot ceea ce se întâmpla e doar campanie electorală.

  3. Faceți un gest de omenie și pt slugile de angajați și dati-le o primă de Paște simbolică măcar. Dacă nu ar fi ei, de unde unde ați avea sa donați?! Și angajații au copii acasă care așteaptă ceva bun pe masa de Paște…
    Va tot lăudați cu donații ,dar cu angajații sunteți cel mai zgârcit și lacom patron,care de ani buni nu dă o primă de Crăciun sau de Paște!! Sa va fie rușine ca nu dați doi bani pe angajații dvs.
    Paște(ți) fericit dl Sandu, ca v-au donat angajații „carne” pt un an întreg !!

  4. Gest care ar trebui urmat și de alți patroni cu dare de mână.Feliicitări și multă sănătate acestui om de omenie care nu este la prima ispravă de acest gen..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.