Irina Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, şi fratele acesteia, citaţi la DNA. Audierea are legătură cu Dosarul Tel Drum

Irina Tănase şi fratele ei, Iulian Tănase, au fost audiaţi la DNA în celebrul ”Dosar Tel Drum”.

„A vrut să mă cunoască procurorul”, a spus ironic Irina Tănase, când a fost întrebată care a fost motivul vizitei de marţi de la DNA. Totuşi, Irina Tănase a menționat că nu a dat declarații în dosar.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor DNA, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice , prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA.

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a dat publicităţii la acel moment un comunicat, menţionând că DNA a subliniat rolul OLAF şi amintind că Oficiul a recomandat recuperarea fondurilor în acest caz şi începerea acţiunii judiciare. … https://www.romaniatv.net/irina-tanase-iubita-lui-liviu-dragnea-citata-la-dna-audierea-are-legatura-cu-dosarul-tel-drum_5148178.html




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ