spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Irlanda, Norvegia și Spania vor recunoaște statul palestinian. Furie în Israel, care își recheamă ambasadorii: Vor fi consecințe grave

- Advertisement -

Norvegia, Spania şi Irlanda vor recunoaşte oficial statul Palestina, au anunţat miercuri premierii celor trei ţări, exprimându-şi speranţa că demersul lor va favoriza pacea cu Israelul şi că alte ţări le vor urma exemplul.

Membrele UE Slovenia şi Malta au anunţat şi ele în ultimele săptămâni că intenţionează să recunoască Palestina, argumentând că soluţia a două state este esenţială pentru o pace durabilă în regiune. Israelul şi-a rechemat ambasadorii din Irlanda şi Norvegia și transmite un mesaj dur: „Israelul nu va rămâne tăcut – vor exista și alte consecințe grave”.

ACTUALIZARE 11.05 Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat la rândul său miercuri, după omologii săi norvegian şi irlandez, că ţara sa va recunoaşte oficial Palestina pe 28 mai. „Marţea viitoare, la 28 mai, Spania va adopta în consiliul de miniştri (decizia de) recunoaştere a statului palestinian”, a declarat premierul Pedro Sanchez în prezenţa deputaţilor spanioli. El l-a acuzat pe omologul său israelian Benjamin Netanyahu că pune în pericol soluţia a două state cu politica sa de „durere şi distrugere” din Fâşia Gaza, potrivit AFP, citată de Agerpres. Membrele UE Slovenia şi Malta au anunţat şi ele în ultimele săptămâni că intenţionează să recunoască Palestina, argumentând că soluţia a două state este esenţială pentru o pace durabilă în regiune.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/irlanda-si-norvegia-urmeaza-sa-recunoasca-statul-palestinian-2799897

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.