ISJ Bacău a solicitat peste 360.000 de măști de protecție pentru elevii și profesorii care se pregătesc de examenele de final de an școlar

Elevii, cadrele didactice și celalălalt personal care va asigura pregătirea și susținerea examenelor pentru clasele a 8-a, a 12-a, și a 13-a vor primi măști de protecție de la Ministerul Educației. Necesarul este uriaș, potrivit statisticii transmise de Inspectoratul Școlar Bacău.

„În total, ținând cont că vorbim de două măști pe zi, per elev, cadru didactic, personal auxiliar și nedidactic prezent, necesarul rezultat ar fi de 367.450 de măști”, a declarat prof. Ida Vlad, inspector școlar general. Pentru moment, ministerul a cerut doar statistica, fără a menționa cine va achiziționa măștile, dacă inspectoratele sau ministerul. La un calcul simplu, la prețul pieței, cel mai mic din acest moment, la 2,5 lei bucata, ar însemna o achiziție de peste 918 mii de lei.

Cert este că elevii se vor întoarce la clase pentru pregătirea de Evaluare Națională și Bacalaureat, în perioada 2-12 iunie. Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie cu probele scrise, după care elevii vor susține probele de competențe.

Direcția de Sănătate Publică a transmis un set de reguli pentru a permite desfășurarea în siguranță a activităților prevăzând aerisirea claselor, dezinfecția suprafețelor, măsurarea temperaturii, purtarea măștilor și menținerea distanței între bănci. …https://zdbc.ro/isj-bacau-a-solicitat-peste-360-000-de-masti/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ