17.6 C
Vaslui
06-iul.-2022

Israelul, acuzat că blochează activitatea Parlamentului European, după ce unui eurodeputat i-a fost refuzată intrarea în țară

O delegaţie a Parlamentului European şi-a anulat, duminică, o misiune în teritoriile palestiniene după ce preşedintelui delegaţiei, Manu Pineda, i-a fost refuzată intrarea în Israel. ”Israelul blochează activitatea Parlamentului European”, a afirmat Pineda, care a distribuit pe Twitter decizia luată de Ministerul de Externe israelian.

El a adăugat că delegaţiei i-a fost refuzat accesul şi în Fâşia Gaza, care este controlată de mişcarea palestiniană Hamas.

Scrisoarea din partea diplomaţiei israeliene indică faptul că intrarea lui Manu Pineda nu a fost aprobată ca urmare a ”informaţiilor primite de la autorităţile abilitate din Israel”, transmite DPA, citată de Agerpres.

Eurodeputatul spaniol urma să călătorească în teritoriile palestiniene alături de un grup de colegi din Parlamentul European pentru a analiza situaţia din teren după moartea jurnalistei Shireen Abu Akleh, care lucra pentru postul de televiziune panarab Al-Jazeera.

Akleh a fost ucisă recent în timp ce relata despre o operaţiune a armatei israeliene în nordul Cisiordaniei. Palestinienii susţin că Israelul este vinovat de uciderea jurnalistei…https://www.digi24.ro/stiri/externe/israelul-acuzat-ca-blocheaza-activitatea-parlamentului-european-dupa-ce-unui-eurodeputat-i-a-fost-refuzata-intrarea-in-tara-1948717

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here