Italia relaxează restricțiile. Aproape toată țara, în zona galbenă. Ce reguli trebuie respectate

Italia intră aproape complet, de luni, 1 februarie, în „zona galbenă”. Doar cinci regiuni rămân în zona portocalie. Rămâne în vigoare interdicția de deplasare între regiuni, informează Mediafax, care citează presa peninsulară.

Ministrul sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat că în zona portocalie rămân regiunile Puglia, Sardinia, Sicilia, Umbria și provincia autonomă Bolzano. Toate celelalte regiuni și provincii autonome ajung în zona galbenă. „Rata de transmitere a contagiunii a scăzut la 0,84. Este un rezultat încurajator al comportamentului corect al oamenilor și al măsurilor de Crăciun, care au funcționat. Numeroase regiuni vor reveni în zona galbenă. Aceasta este o veste bună, dar este fundamental să păstrați atenția sporită. Provocarea virusului este încă foarte complexă”, a scris Speranza, pe Facebook. Potrivit La Stampa, trecerea în zona galbenă înseamnă: muzeele pot fi redeschise, de luni până vineri; restaurantele, barurile și alte locuri publice pot rămâne deschise în intervalul orar 5.00-18.00, iar la mese pot sta maximum patru persoane; takeaway-ul este permis până la 22.00, cu excepția barurilor, pentru care se termină la 18.00, regulă menită să evite adunările în exterior: predarea în grădinițe, școlile elementare și gimnaziale se face cu prezență fizică, în timp ce pentru licee decide fiecare regiune. Sălile de sport și piscinele rămân închise, iar spectacole live sunt interzise. De asemenea, rămâne în vigoarea restricția de circulație pe timp de noapte după ora 22.00.
Citeşte întreaga ştire: Italia relaxează restricțiile. Aproape toată țara, în zona galbenă. Ce reguli trebuie respectate

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ