Jocul copiilor cu focul a produs un incendiu de proporții, la Poiana Cristei; peste 4 ore de luptă cu flăcările!

În cursul zilei de marți, 09 iunie a.c., în jurul orei 16.50, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța producerea unui incendiu la o gospodărie din satul Mahriu, comuna Poiana Cristei.
La adresa indicată de apelant au fost mobilizate de urgență două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă.
La momentul sosirii forțelor de intervenție, ardea generalizat o locuință de circa 50 mp și o căpiță de fân. Pompierii militari au localizat imediat incendiul, care amenința să se propage la o altă locuință aflată în aceeași curte, reușind să stingă focul în limitele găsite, după mai bine de 4 ore de luptă cu flăcările.
În urma evenimentului au ars: o locuință construită din lemn și acoperiș din tablă în suprafață de aproximativ 50 mp și 5 t de fân.
Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că incendiul a fost generat de jocul copiilor cu focul.
Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Măsuri pentru siguranţa copiilor

Având în vedere faptul că, astfel de evenimentele pot periclita siguranţa celor mici, pompierii militari recomandă părinţilor, bunicilor şi tutorilor legali ai copiilor, respectarea următoarelor reguli :
• păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care nu are acces;
• înlăturați orice curiozitate în legătură cu focul, explicându-i cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lui;
• nu îl lăsaţi singur în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune;
• odată cu creșterea, învăţaţi-l cum să utilizeze sursele de aprindere și să se comporte în situaţii de pericol. …https://monitoruldevrancea.ro/2020/06/10/foto-peste-4-ore-de-lupta-cu-focul-la-poiana-cristei-cine-e-de-vina-pentru-producerea-incendiului/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ