spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
20-apr.-2024

Judecătoarea Corina Alina Corbu, din Vaslui, validată de către CSM șefa ICCJ!!!

- Advertisement -

SUCCES VASLUIAN… Judecătoarea Corina Corbu (fiica fostului primar Valentin Mocanu) de loc din satul Giurcani, comuna Găgești, Vaslui, a fost validată ieri de CSM functia de sef a Înaltei Curți de Casație și Justiție! „Suntem foarte mândri de reușita fetei fostului primar al nostru, Valentin Mocanu! Acesta, împreună cu soția sa, erau oameni cu multă dragoste de carte și au ținut ca fetele lor să învețe la cele mai bune școli. Fata vine mereu la mormintele părinților, noi o iubim și o respectăm”, ne-a declarat un învățător din satul Giurcani, comuna Găgești.

Judecătoarea vasluiancă Corina Alina Corbu singurul magistrat care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), a susținut ieri interviul în fața membrilor Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Magistrații au validat-o pentru această funcție.

Cine este Corina Corbu?

Corina Alina Corbu s-a născut la 6 august 1972 în satul Giurcani, comuna Găgești, judetul Vaslui. Tatăl său, Valentin Mocanu, a fost primarul comunei Găgești în perioada 2000-2004. Mama judecătoarei, tehnician veterinar în sat, a decedat încă din 2008, iar fostul primar Mocanu a murit în 2017, după ce s-a îmbolnăvit de supărarea că fiica sa, Corina Alina, la care a ținut ca ochii din cap, a fost acuzată de DNA într-un dosar, care până la urmă s-a lăsat cu scoaterea judecătoarei Corbu de sub urmărire penală. A urmat cursurile Liceului „Emil Racoviță” din Vaslui și ale Facultății de Drept din cadrul Universității București, conform CV-ului postat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii. În 1999 și 2000 a urmat cursuri postuniversitare de drept privat și penal iar în 2004 a urmat Programul de formare continuă la disciplina „CEDO-Aspecte de drept civil” organizat de Institutul Național al Magistraturii. În anul 2005 a urmat școala doctorală în domeniul Drept la Universitatea din București iar între 2007 și 2008, programul de masterat „Organizarea instanțelor și parchetelor” la Universitatea Ecologică. A urmat stagii de pregătire la Institutul Național al Magistraturii în domeniul dreptului comercial și al CEDO (2004-2006), la Bordeaux și Paris în materia CEDO (2005), în Germania, în domeniul reorganizării și evaluării resurselor umane (2005), la Roma, în domeniul managementului sistemului judiciar (2007), și la Madrid și Barcelona, în domeniul organizării și funcționării sistemului judiciar (2008), mai notează CV-ul citat. A lucrat ca judecător la Judecătoria Murgeni (1998-2000) și apoi la Judecătoria Sectorului 1 București (2000-2002). Între 2002 și 2005 a fost judecător la Tribunalul București, unde a ocupat funcțiile de președinte al Secției a VI-a Comercială și președinte al Comisiei pentru constatarea condițiilor de acordare a cetățeniei Române. Din 2005 a lucrat la Consiliul Superior al Magistraturii, unde a ocupat funcțiile de director al Direcției resurse umane și organizare (2005-2006) și de secretar general, începând cu 2006. A mai ocupat pozițiile didactice de formator la Institutul Național al Magistraturii, a fost titularul cursului „Dreptul societăților comerciale” la Universitatea Româno-Americană, unde a fost și lector, conform sursei citate. Începând cu 2010, Corina Alina Corbu a devenit judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție iar din 2018 a condus, în calitate de președinte, Secția de contencios administrativ și fiscal al instanței supreme.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.