Judecătorul Liviu Chiosa s-a stins la numai 66 de ani!

Liviu Chiosa

TRIST… Magistrații bârlădeni sunt în doliu! O veste trăznet a ajuns marți la ei: fostul lor coleg, judecătorul Liviu Chiosa s-a stins din viață la Spitalul Județean Vaslui, după o scurtă suferință, de la boală la plămâni. Inițial a fost bănuit că ar avea virisul SARS C0v 2, dar rezultatul testului PCR a fost negativ. Judecătorul Chiosa, mereu cu zâmbetul pe buze și deschis la suflet, a plecat dintre noi din cauza unei boli la plămâni, depistată foarte târziu. Corpul neînsuflețit este depus la Biserica din curtea fostului Spital de Copii Bârlad, la noua capelă, unde este paroh preotul Marian Batog.

Avea doar 66 de ani și era unul dintre cei mai inimoși judecători care i-a avut Murgeniul și Bârladul. Liviu Chiosa a fost, după absolvirea Facultății de Drept din Iași, secretar al comunei Laza și apoi secretarul municipiului Bârlad. A intrat, în anul 1992, judecător la Judecătoria Bârlad, de unde în 2013 a și ieșit la pensie. O perioadă a fost președinte al Judecătoriei orașului Murgeni, iar în 2011, după ce aceasta s-a desființat a revenit ca judecător la Bârlad. După pensionare, magistratul Liviu Chiosa s-a retras în comuna Rânzești, locul său natal. Din cauza lipsei de judecători la Bârlad a încercat să revină în magistratură, tot ca judecător, în 2017, la solicitarea președintelui Judecătoriei Bârlad de atunci, judecător Veronel Aioanițoaiei, însă CSM nu i-a aprobat solicitarea.

Liviu Chiosa a lăsat în urma sa doi copii, o fată, biolog la Spitalul de Urgență din Bârlad și un băiat, care a urmat meseria tatălui, absolvent a două facultăți din cadrul Universității A.I.Cuza din Iași: matematică și drept.

Judecătorul Liviu Chiosa va fi înmormântat sâmbătă, 15 august, la Bârlad. Corpul neînsuflețit este depus la Biserica din curtea fostului Spital de Copii, la noua capelă, unde este paroh preotul Marian Batog. Înmormântarea va avea loc după slujba desfășurată pentru sărbătoarea creștin ortodoxă Adormirea Maicii Domnului. Dumnezeu să-l odihnească!
NICIUN COMENTARIU