Judetul Vaslui, în primele locuri pe tarã în ceea ce priveste tinerii noi legitimati în cluburi sportive

SUCCES…Judetul Vaslui s-a pozitionat în primele locuri pe tarã în urma actiunii organizate anul trecut de Ministerul Tineretului si Sportului, prin care minorii care s-au legitimat în cadrul unui club în perioada 8 septembrie – 30 noiembrie 2020 au beneficiat de un stimulent sub forma unui voucher de 300 de lei. Acesta a ajutat copiii sã-si asigure, poate, primul lor echipament sportiv, fiind o motivatie în plus pentru elevi sã practice un sport, în regim organizat, controlat si sigur. Astfel, cu cât sunt mai multi copii care fac sport în mod regulat, cu atât cresc sansele ca viitorii campioni ai României sã fie descoperiti: “Noi am încercat, la nivelul judetului, sã atragem cât mai multi spre latura sportivã. Am insistat foarte mult si am luat legãtura cu majoritatea presedintilor de cluburi, i-am impulsionat, pentru cã era un moment prielnic sã descopere viitoarele talente ale tãrii,” povesteste Radu Tatu, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret.

Judetul Vaslui s-a pozitionat în primele 10 locuri pe tarã în urma actiunii organizate anul trecut de Ministerul Tineretului si Sportului, prin care minorii care s-au legitimat pentru prima datã în cadrul unui club sportiv au primit un voucher de 300 de lei, ca sprijin pentru practicarea sportului. Acest program s-a desfãsurat în perioada 8 septembrie – 30 noiembrie 2020, iar scopul a fost acela de a motiva elevii sã practice un sport în regim organizat, controlat si sigur, pentru a spori sansele ca tinerele talente sã fie descoperite. “Anul trecut a fost o actiune organizatã de cãtre Ministerul nostru, care a fost teoretic fãrã limitã de buget, în sensul cã scopul actiunii a fost acela de a atrage cât mai multi copii în actiunile sportive. S-au acordat vouchere în valoare de 300 lei pentru fiecare copil legitimat de un club. Noi am încercat, la nivelul judetului, sã atragem cât mai multi spre latura sportivã. Copiii puteau primi vouchere doar în cadru organizat, nu de unii singuri, de capul lor. Neapãrat tinerii trebuiau sã fie nou înscrisi într-un club înregistrat cu activitate sportivã. La nivelul judetului am avut un numãr de 606 copii care au primit vouchere. Comparativ cu alte judete, raportându-ne la structura populatiei, noi am fost în primele 10 judete din tarã. Eu am insistat foarte mult si am luat legãtura cu majoritatea presedintilor de cluburi, i-am impulsionat, pentru cã era un moment prielnic sã descopere viitoarele talente ale tãrii. Cu 300 de lei îti poti cumpãra un echipament rezonabil. Într-adevãr, nu de fite. Voucherele erau individuale si, de obicei, cluburile adunau voucherele de la copiii respectivi si mergea clubul sã cumpere pentru ei, ca sã fie toate echipamentele la fel, nu de diferite culori sau modele. Asta tinea de ei. Noi aveam obligatia de a verifica legalitatea documentelor si sã ne aducã facturi doveditoare”, relateazã directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret.

Directia Judeteanã pentru Sport si Tineret Vaslui a apãrut ca unificare a altor foste 3 directii: de tabere, tineret si sport. “S-au unit într-o singurã institutie si a apãrut aceastã nouã institutie. Lumea cunoaste locul ca fiind numit “La tabere”. Noi ca activitate avem aceste 3 directii principale, sport, tineret si tabere. Pânã sã fim afectati de pandemie, când puteam vorbi de normalitate, pentru cã ce se întâmplã acum sper sã rãmânã anormalitate, pe linia de sport aveam aproximativ 150 de actiuni la nivel judetean”, mai spune Radu Tatu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ