Judetul Vaslui rãmâne în top, la cazurile de Covid 19, dar coboarã pe locul 4!

GRAV… Situatia îmbolnãvirilor de Covid-19 la nivelul judetului Vaslui se mentine gravã, chiar dacã am coborât de pe locul 2 pe tarã, pe locul 4, cu 55 de îmbolnãviri noi constatate pe 20 august. Având în vedere focarele de la Husi si Mãlãiesti, iar mai nou, cel de la Sectia Medicalã a Spitalului Judetean de Urgentã (SJU) Vaslui, situatia epidemiologicã este tot gravã! Numai ieri, au fost aduse de la SJU Vaslui de la sectia Interne, 18 pacienti cu Covid-19 ( 5 pacienti si 13 cadre medicale). Tot ieri, la ATI Reanimare a crescut numãrul de bolnavi în stare criticã de Covid-19 – 11, dintre care unul este pe mascã, doi pacienti sunt pe ventilator mecanic si restul respirã spontan. Pe tarã, pe locul 1 la numãrul de îmbolnãviri se aflã municipiul Bucuresti (173 ieri), urmat de judetul Prahova (108), Bihor (85) si Vaslui (55). La numãrul de pacienti reconfirmati pozitivi suntem pe un „onorant” loc 3 dupã Bucuresti (153), Arges (84), iar Vaslui are 59 de cazuri.

Salvãrile Serviciului de Ambulantã Judetean Vaslui au fãcut ieri curse „regulate” la spitalul din Bârlad care este suport Covid-19 , dupã ce alte cazuri confirmate cu COVID-19 au început sã prezinte simptome specifice acestei boli. S-au transferat pacienti si din Centrul de Reabilitare Neuropsihicã din localitatea Mãlãiesti, dar si de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, unde, asa cum se stie, un nou focar s-a format în sectia Boli Interne. Doar ieri, în cadrul acestei sectii, au fost confirmate pozitiv 18 cazuri. Vorbim de 5 pacienti si 13 cadre medicale. La ATI Reanimare, pe 19 august seara, a decedat o femeie din municipiul Vaslui, care a fost adusã în stare foarte gravã de la SJU pe data de 14 august, fiind internatã direct la Reanimare si pusã pe ventilator. Femeia avea 70 de ani si suferea de multiple comorbiditãti: Encefalopatie hipertensivã mixtã, HTA stadiul 3, Diabet Zaharat tip 2, Insuficientã Renalã Cronicã si Obezitate. Numãrul deceselor cauzate de virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 41 în judetul Vaslui.

Pe 20 august, situatia epidemiologicã la nivelul judetului Vaslui, conform informatiilor oferite de Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, se prezinta astfel – 1453 de cazuri confirmate cu noul coronavirus:
255 de persoane internate în spital: 245 pe sectii ( asimptomatici 58, forme usoare 79, forme medii 87, forme severe 21) si 11 în ATI; 41 de persoane decedate; 742 de persoane vindecate; 157 de persoane pozitive la domiciliu; 190 de persoane pozitive (aflate în clãdire carantinatã – Centrul de Abilitare si Reabilitare pentru Persoana Adultã cu Dizabilitãti din municipiul Husi, judetul Vaslui); 68 de persoane pozitive aflate în clãdire carantinatã – Centrul de Abilitare si Reabilitare Neuro-psihicã Mãlãiesti, comuna Vutcani, judetul Vaslui.

Politistii actioneazã, vasluienii se îmbolnãvesc! Unde gresesc politistii?

Politistii continuã sã actioneze integrat, împreunã cu celelalte structuri cu atributii în domeniul ordinii si sigurantei publice, în contextul prevenirii si combaterii rãspândirii COVID-19.În cursul zilei de 19 august, peste 135 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui si peste 17 politisti locali au desfãsurat 2 misiuni specifice. S-a verificat modul de respectare a mãsurilor si interdictiilor impuse în cazul a peste 280 de persoane. De asemenea, peste 60 de societãti comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdictiilor pe timpul Stãrii de alertã. Politistii vasluieni actioneazã, în principal, pentru informarea cetãtenilor cu privire la noile reguli.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ