8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Județul Vaslui, sub atenționări de ploi abundente

- Advertisement -
DIVINITATE… Ploile căzute în ultima perioadă au venit ca un Dar Divin pentru vasluieni

ÎN SFÂRȘIT… După o lungă perioadă de timp în care nici măcar un strop de ploaie nu a căzut peste județul Vaslui, de ceva vreme, atenționările de ploi abundente se țin lanț. Chiar dacă unii spun că apa a produs și pagube, majoritatea vasluienilor se declară mulțumiți de apa căzută peste județ. Un vestitor al ploilor care au cuprins județul poate fi considerat însuși maestrul Eugen Doga. În ziua în care acesta ar fi trebuit să susțină un concert cu ocazia Zilelor municipiului Vaslui, un adevărat potop s-a pogorât din Ceruri.

După luni bune în care niciun strop de ploaie nu a căzut pe pământul Vasluiului, de câteva zile ploile au pus stăpânire pe județ. Mai mult, în unele zone au fost înregistrate și ceva pagube și a fost solicitată intervenția echipelor de pompieri. Ieri, în localitatea 7 Case, din comuna Costești, pompierii au intervenit pentru a scoate apa din curțile și locuințele afectate de apă. De asemenea, Secția Drumuri Naționale a intervenit pentru curățarea DE 581 de aluviunile scurse de pe versanți. În plus, municipiul Vaslui s-a transformat, pentru o perioadă de timp, într-o adevărată piscină, mai ales că lucrările la rețeaua de apă și canalizare afectează capacitatea de preluare a apelor pluviale. Chiar și în aceste condiții, vasluienii sunt mulțumiți de cantitatea de apă căzută în ultima perioadă și spun că apa face bine. «După atâta secetă, și ploaia cu ghiață era bună. Ne-a ferit Dumnezeu, așa că nu trebuie să ne sperie avertizările de pe telefon sau codurile galbene sau portocalii emise de meteorologi. 35 de litri/mp nu este o cantitate foarte mare, așa că nu trebuie să ne panicăm. Din contra, ar trebui să mulțumim Divinității că, în sfârșit, Și-a întors privirea și către noi», spun vasluienii.  Cât despre ce a rămas în urma scurgerii torenților, mai ales în municipiul Vaslui, primăria va fi nevoită să investească alți bani pentru reparații.

Maestrul Eugen Doga, “omul care aduce ploaia”

HAR… Maestrul Eugen Doga și ploile abundente au sosit odată la Vaslui

Coincidență sau dar al Divinității, sosirea maestrului Eugen Doga pe meleagurile vasluiene a coincis cu un adevărat potop revărsat pe străzile municipiului Vaslui. Ploaia a adus și neplăceri fanilor maestrului pentru că spectacolul pe care acesta ar fi trebuit să-l susțină în Centrul civic, cu ocazia Zilelor Vasluiului, a fost amânat. Și nu este prima dată când se întâmplă ca ploaia să se revarse peste Vaslui, odată cu sosirea maestrului. În urmă cu mai bine de un an, Eugen Doga a susținut un concert la Vaslui și a fost făcut cetățean de onoare al orașului. Și atunci, concertul acestuia a fost amânat dar, din fericire, nu la o dată ulterioră ci doar pentru câteva ore. Ca o concluzie, dacă anul viitor seceta ne va lovi din nou, avem soluția: concert Eugen Doga și ploile vor veni odată cu maestrul.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Ploaia este mână cerească. Prostia nu.
    Este de Doamne ferește să ai o dată pe an concerte mari în oraș și să nu te ducă capu să rezervi și o sală de spectacole in caz de ceva.
    Vin artiști de peste graniță și tu dai bani grei pe transport, pe cazare și mâncare. Când sa cânte, ii trimiți acasă că ai uitat să închiriezi o sală dacă afară plouă. Lipsa de respect pentru artiști, pestru vasluieni și pentru bani lor. Să zici mersi că Doga nu a cerut despăgubiri că și-a pierdut vremea. Era dreptul lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.