5 C
Vaslui
08-dec.-2022

Juristul IPJ Vaslui, nou judecãtor la Judecãtoria Vaslui

- Advertisement -

Dupã examenul medical si cel psihologic, juristul IPJ Vaslui se va muta la Judecãtorie

NOTA BENE…Dupã ce a reusit performanta de a obtine pozitia a doua în clasamentul concursului pentru admitere în magistraturã, Alexandru Stefan Manea, jurist în cadrul IPJ Vaslui, a ales sã-si continue cariera la Judecãtoria Vaslui. O pierdere pentru Inspectoratul Judetean de Politie, în opinia comandantului Doru Pantiru, având în vedere profesionalismul de care a dat dovadã pânã acum. Viitorul magistrat mai are de trecut douã examene, cel medical si cel psihologic pentru a deveni judecãtor cu drepturi depline.

Începând cu 2 iunie si pânã de curând, Alexandru Stefan Manea, jurist în cadrul IPJ Vaslui, a intrat în focurile concursului de admitere în magistraturã organizat de Insitututul National al Magistraurii. La sfârsitul unor examene mai mult decât grele, Alexandru Stefan Manea a reusit performanta a se clasa pe pozitia a doua. Tinând cont de faptul cã, în acest an, au fost 1.150 de candidati din întreaga tarã, performanta vasluianului nostru este una remarcabilã. Concurentii înscrisi s-au luptat pentru 48 de posturi de judecãtor si 34 de procuror, cu posibilitatea suplimentãrii în cazul rezultatelor de egalitate. Dupã verificare îndeplinirii conditiilor de concurs, candidatii au avut de sustinut trei probe: testarea teoreticã a cunostintelor juridice, care a fost si eliminatorie, verificarea rationamentului logic si interviul.  În urma celor trei probe de concurs, pe primul loc, cu media 9,30, s-a clasat Alexandru Olteanu, care s-a înscris pentru un post de procuror la Parchetul de pe lângã Tribunalul Dolj, urmat de Alexandru-Ștefan Manea, cu media 9,28, care s-a înscris în cursa pentru un post de judecãtor la Judecãtoria Vaslui.  Alexandru Ștefan Manea a obtinut, în schimb, cea mai mare notã la proba privind testarea cunostintelor juridice. Cu 9,27, s-a plasat primul în clasamentul national. ““Pentru mine, cea mai grea probã a fost cea a interviului în care a trebuit sã rãspund la întrebãri de eticã profesionalã, dar si la întrebãri personale. Cei cinci examinatori (un judecãtor, un procuror, un profesor universitar, un pedagog si un psiholog – n.r.) au fost foarte atenti la felul în care te exprimi. Ca exemplu, prima datã am primit un citat filosofic si, pe baza lui, a trebuit sã scriu un eseu”, spune Alexandru Manea.

“O pierdere pentru IPJ Vaslui”

Chiar dacã nu pot decât sã-l felicite si sã-i doreascã o carierã plinã de împliniri, colegii din cadrul Inspectoratului de Politie Vaslui considerã cã plecarea lui Alexandru Stefan Manea reprezintã o pierdere pentru institutie. “Dupã ce a absolvit Academia de Politie, Alexandru Manea a venit la IPJ si s-a remarcat prin activitaea desfãsuratã, dar si prin modestia sa. Nu pot spune decât cã ne pleacã un coleg foarte bun si foarte bine pregãtit si, pentru instiutie, plecarea lui este o pierdere. Pe de altã parte, ne bucurãm pentru reusita lui si suntem mândri de rezultatele obtinute”, spune Doru Pantiru, seful IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.