spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Jurnalista Aurina Petrea, premiată în cadrul Galei pentru Excelență în Jurnalism, organizată de CNA

- Advertisement -

SUCCES… Gala pentru Excelență în Jurnalism, eveniment organizată de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), a premiat vineri, 1 Martie, într-un cadru distins, jurnaliștii care, în ultimii doi ani, au dat dovadă nu doar de multă pasiune, dar și de un curaj teribil, acceptând să meargă în diferite zone de conflict și să fie corespondenți de război. Presa vasluiană are motive de mândrie, pentru că, între acești jurnaliști cu notorietate și prețuiți pentru profesionalismul lor, s-a aflat și colega noastră, Aurina Petrea, distinsă cu „Diploma pentru Excelență în Jurnalism”. Jurnalista Aurina Petrea, în calitate de corespondentă a postului România TV, alături de colegul său, Costi Soare, au mers împreună la Cernăuți, în Ucraina, la începutul anului trecut și au transmis interviuri și imagini tulburătoare, din mijlocul unor oameni înspăimântați de război, dar și de multe alte probleme, generate de tensiunile mai vechi sau mai noi din țara vecină. „În momentul în care ne îndreptam către vamă, să ajungem acasă, aveam inima cât un purice și simțeam că drumul se lungește, în loc să se scurteze”, a povestit, cu emoție, Aurina Petrea, pe scena Galei pentru Excelență în Jurnalism, eveniment desfășurat la Teatrul Național București.

Pe lângă Diploma pentru Excelență în Jurnalism, premianții acestei Gale desfășurate sub egida Consiliului Europei, în cadrul campaniei numite „Fapte, nu frică! Jurnalism de performanță, în condiții de siguranță”, au mai primit și o medalie emisă de Banca Națională Română/Monetăria Statului, pe fiecare fiind încrustat numele jurnaliștilor merituoși. „Uitându-ne puțin peste balustrada instituției (CNA , n.r.), în piață, constatăm că imaginea jurnalistului este în cădere liberă de mulți ani de zile, este în continuă degradare și nu este sănătos pentru democrație și nu este adevărat pentru ceea ce înseamnă jurnalism în România. Nu este adevărat, pentru că sunt foarte mulți jurnaliști, care își fac treaba foarte bine, onest și plătesc o imagine la care nu contribuie cu nimic. Și atunci s-a născut acest moment în care vrem să punem degetul pe ziaristul care nu este doar foarte bun profesionist, ci este și curajos, să-l arătăm public, să ne bucurăm și noi de el, să-i bucurăm și pe ei că sunt recunoscuți și să vadă și publicul din piață că jurnalism profesionist se poate să fie fără tăgadă. Deci, am ales acest subiect, jurnaliștii care merg în zone de conflict, își pun pielea la bătaie, asta este dincolo de orice alt criteriu de evaluare a profesiei, un simbol”, a declarat Mircea Toma, membru CNA, în prezența jurnaliștilor de la TVR, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), Agerpres, Pro TV, Antena 1, Antena 3 CNN, Prima TV, Digi 24, România TV, Libertatea și Recorder, distinși în cadrul Galei.

Aurina Petrea, trei decenii de jurnalism

Aurina Petrea este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din județul Vaslui, care, anul acesta împlinește trei decenii de la momentul în care a intrat în presa vasluiană, la un post de radio local. De atunci însă, an de an, a reușit să își clădească o carieră solidă, activând deopotrivă și în radio, televiziune sau presă scrisă, făcându-se, ulterior, remarcată inclusiv în presa centrală, unde a dovedit acele calități care definesc doar jurnaliștii cu vocație: pasiune, perseverență, muncă și, nu în ultimul rând, curajul, pentru care, iată, a și reușit să devină pe 1 martie 2024, unul dintre premianții Galei pentru Excelența în Jurnalism din România. Colegii de la ziarul Vremea Nouă o felicită în mod deosebit pentru acest succes admirabil, care cu siguranță va rămâne un reper definitoriu pentru toată cariera sa jurnalistică.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri