spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

La Costești, primarul Lascăr Popa și-a găsit un continuator de nădejde, liberalul Bogdan Mărgărint (P)

- Advertisement -

CANDIDAT CERTIFICAT… O vorbă românească spune că: “Dacă nu ai un bătrân să ți-l cumperi!” Așa e și la Costești. Simțind că e timpul să facă un pas în spate, primarul liberal Lascăr Popa a ales să se retragă și împreună cu colegii din partid au stabilit ca omul care să intre în campanie din partea PNL, pentru un nou mandat de primar, să fie medicului veterinar din comună, Bogdan Mărgărint. Acesta îl va înfrunta pe Vasile Puf, un consilier județean care nu înțelege că în politică este un moment în care trebuie să faci pasul în spate și să-i lași pe cei în putere să administreze o comună. Viitorul primar al comunei, Bogdan Mărgărint își dorește continuarea dezvoltării comunei Costești, așa cum a pornit-o mai vârstnicul său predecesor și speră ca oamenii să-i înțeleagă viziunea și, pe 9 iunie, să-i acorde votul de încredere. Acesta vine în fața alegătorilor promițându-le, în primul rând, să facă tot ceea ce stă în puterile sale pentru o viață civilizată în comuna pe care are de gând să o conducă. “Vreau să fac din această comună una și mai înfloritoare, cu standarde de viață ridicate, demnă de a face parte dintr-o Europă civilizată”, spune medicul Mărgărint. Este bine să amintim și faptul că, în urmă cu patru ani, odată cu alegerea lui Lascăr Popa la conducerea destinelor Costeștiului s-au schimbat multe în comună. Pe lângă investiții, oamenii au scăpat de frica fostului edil care a reușit să-și impună, prin frică, modul de a face administrație. Actualul primar povestea cât de dificil i-a fost să stea de vorbă cu cetățenii. Aceștia refuzau dialogul de teamă să nu fie văzuți de fostul primar pesedist. De asemenea, același Lascăr Popa reușește să pună la treabă întreg aparatul primăriei și să le arate adevărata lor menire, aceea de a fi în slujba cetățeanului și niciodată invers. Bogdan Mărgărint își dorește să rămână un om devotat oamenilor din comună și să-i slujească așa cum a făcut-o și până acum, ca medic veterinar.

În urmă cu 4 ani, un liberal avea să preia frâiele comunei Costești și să-și pună în aplicare apoi viziunea sa de dreapta asupra modului de dezvoltare a unei comunități. În cei patru ani de mandat, chiar dacă a trebuit să facă față inclusiv unei pandemii la nivel mondial, edilul Lascăr Popa dovedește că știe ce are de făcut și pornește o dezvoltare armonioasă a comunei. Ajuns la o vârstă respectabilă, Popa decide să se retragă din cursa electorală nu înainte de a-și găsi un înlocuitor, cel puțin la fel de bine intenționat. L-a găsit în persoana medicului veterinar Bogdan Mărgărint, cel care a decis să nu-l facă de râs pe primarul actual la alegerile locale de luna viitoare. “Candidez la funcția de primar al comunei Costești pentru că vreau să apăr interesele oamenilor din comunitate, demnitatea și drepturile acestora. Intru în competiție pentru a câștiga. Vreau să fac din această comună una și mai înfloritoare, cu standarde de viață ridicate, demnă de a face parte dintr-o Europă civilizată. Vreau ca tinerii de aici să nu mai plece în străinătate, vreau ca părinții să-și crească copiii în demnintate, iar bătrânii să trăiască în liniște și mulțumire sufletească”, spune doctorul Bogdan Mărgărint. Înainte de toate, acesta își dă seama de importanța proiectelor pe care actualul primar nu le va duce la finalitate din cauza timpului scurt rămas și decide să le continue, așa cum ar trebui să facă orice primar nou ales în comunele din județ. Astfel, la Costești va continua proiectul care are în vedere finalizarea modernizării drumurilor de interes local și asfaltarea acestora, mai ales în satele Costești și Dinga, acolo unde acestea nu au ajuns la final.

Apa și canalizarea, dispensarul medical și iluminatul stradal, prioritățile medicului Mărgărint

Un alt proiect, de importanță majoră, început de Lascăr și care va fi continuat de medicul Mărgărint face referire la extinderea rețelei de apă potabilă în satul Chițcani. Și cum este bine știut, dezvoltarea unei comune se face mai ales dacă oameni sunt sănătoși și dacă au parte de îngrijire medicală adecvată, atunci când este cazul. Astfel, la Costești, viitorul primar are de gând să ducă la bun sfârșit construirea unui dispensar uman care să deservească întreaga comună. De asemenea, pentru intervenții prompte, dacă situația o va impune, la Costești va apărea și o subunitate a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în parteneriat cu ISU “Podul Înalt” Vaslui. Un alt capitol pe care îl are în vedere medicul Mărgărint este învățământul din Costești. Este cunoscut faptul că școala este cea care pune umărul, cu adevărat, la progresul unei comunități și oamenii bine pregătiți știu ce au de făcut. Școlile din comună au nevoie de dotări cu materiale didactice și echipamente digitale pentru a ține pasul cu progresul. Astfel viitorul primar liberal are în vedere finalizarea proiectului cu această temă dar și microbuze ecologice pentru elevi. Și, pentru ca acestea să devină și eficiente, la Costești vor apărea și acele stații de încărcare necesare. Și nu în ultimul rând, iluminatul stradal cu ajutorul lămpilor inteligente vor deveni o realitate. O ultimă etapă pe care medicul Mărgărint o are în vedere este cea legată de actualizarea, îm format GIS (Sistem Informațional Geografic – n.r.) a documunetelor de amenajare a teritoriului, proiect ce se află în curs de finalizare.

Lascăr Popa, sprijin necondiționat pentru medicul Mărgărint

Lascăr Popa

SPRIJIN… După ce, în urmă cu patru ani, profesorul Lascăr Popa reușește să smulgă comuna Costești din mâinile unui primar lacom și avid de putere, ce a lăsa impresia că nu-l interesa administrația publică locală, acum, acesta a schimbat viziunea despre cum trebuie să fie cu adevărat un primar: „În urmă cu 4 ani stăteam de vorbă cu toți cetătenii din comună și reușeam să aflu ce-l doare pe fiecare. Oamenii nu cereau imposibilul. Din contra, voiau normalitate: drumuri, apă, sistemul de iluminat public pus la punct. Sunt lucruri ce se pot face, nu este nimic imposibil. Satele sufereau din cauza gunoaielor, din cauza drumurilor sătești făcute în bătaie de joc sau deloc. Am propus oamenilor atunci o nouă abordare a problemelor cu care vin la primărie și am fost înțeles. De data aceasta îi îndemn să aibe încredere în medicul Mărgărint. Majoritatea celor in Costești îl cunosc și știu ce fel de om este așa că eu cred că este alegerea corectă pentru a continua ceea ce a fost început, în urmă cu patru ani, la Costești. Poate reușeam să facem și mai multe dar ne-a pus frână pandemia. Acum sunt posibilități nelimitate pentru a dezvolta o comunitate, cu ajutorul fondurilor europene și trebuie doar să-și dorești dar și să știi ce este de făcut pentru a le atrage. Îmi aduc aminte că, în urmă cu patru ani, oamenilor le era frică să stea de vorbă cu mine, să nu-i vadă fostul primar. Acele temeri au dispărut acum în comuna Costești. Oamenii sunt liberi să spună ceea ce gândesc. Eu nu pot decât să îi îndemn să facă ceea ce cred eu că este corect și o alegere spre normalitate”, spune Lascăr Popa. Strategia fostul primar de a acapara puterea este una simplă. Îl bagă în față pe apicultorul Vasile Puf, iar din spate să-l păpușeze tot acesta. Cum va fi la Consiliul Județean dacă va câștiga Ciprian Trifan, care va fi o unealta în mâinile lui Buzatu, cel mai mare șpăgar al României, prins cu un portbagaj de bani.

Material de propagandă electorală realizat de SC Vremea Nouă SRL, la comanda PNL Vaslui. CMF: 21240015.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri