spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

La drumul de la Dealu Mare se freaca menta in lipsa prefectului

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Cand prefectul nu face vizite la santierul de la Dealu Mare, muncitorii se incalzesc la focuri sau pierd vremea prin cabinele utilajelor. Aceasta este realitatea surprinsa ieri de un reporter Evenimente de Botosani la sectiunea de drum aflata in reabilitare. Desi la vizitele cu mare tam-tam ale reprezentantului Guvernului in teritoriu, muncitorii secondati de dirigintele de santier, dar si de angajatii Sectiei Drumuri Nationale isi aratau zelul, luni dimineata, pe santier se citeau semnele relaxarii. Explicatia celor de la Drumuri Nationale a venit imediat: „pe umezeala nu se lucreaza”.

330 de metri este portiunea de drum supusa reabilitarii

Desi Cristian Roman a declarat ca incearca sa preseze constructorul si beneficiarul sa finalizeze lucrarile de la sectiunea de drum Dealu Mare, pana in luna noiembrie, fara patura asfaltica, in absenta acestuia, muncitorii se relaxeaza inca de la inceputul saptamanii. Cat despre dirigintele de santier sau inginerii responsabili, nici vorba. Doar cativa muncitori, in jur de 10, se incalzeau la un foc pe marginea terasamentului sau discutau in cabinele celor doua utilaje aflate in zona. Intr-un final, un camion a reusit sa descarce o cupa de pamant. Desi la vizitele oficiale, neanuntate, spune prefectul, totul mergea struna, lucratorii de la Arcada, antreprenorul lucrarii, au decis ca este mai bine sa ia o pauza chiar de luni dimineata, ca tot nu-i vede nimeni. La aparitia reprezentantilor mass-media pe santier, unul dintre muncitori, amplasat in cabina unui buldozer si-a anuntat imediat superiori. In cel mai scurt timp, un reprezentant al firmei galatene Arcada a aparut la fata locului si si-a exprimat vizibil iritat dezacordul vizavi de prezenta neanuntata a jurnalistilor pe santier.

Ploaia nu-i lasa sa munceasca
Aceasta este explicatia oferita de un inginer de la Drumuri Nationale, insarcinat cu supervizarea lucrarilor de la Dealu Mare. „Eu le-am spus sa nu lucreze cand ploua. Acolo a plouat mai bine ca in oras si cand e umed nu se lucreaza la terasament. Deja doua zile din cauza ploilor s-au pierdut”, a declarat Viorel Zacretchi, dirigintele de santier. De cealalta parte tot Zacretchi spune ca muncitorii au mai facut si o vizita pe acasa in acest weekend, majoritatea fiind de la Galati, sediul central al Arcada, si este posibil sa fi intarziat. Si tot ploaia este de vina. „Fiind si ei liberi pleaca la Galati. Daca saptamana asta a fost lunga, sambata cand a plouat si ieri, poate spre dupa-amiaza daca se usuca sa inceapa lucrul”, a adaugat Zacretchi.

Prefectul vrea sa faca o vizita surpriza pe bune
Desi Cristian Roman si-a propus sa viziteze santierul la fiecare jumatate de luna, pentru a pune presiune, spune el, pe lucratori ca sa munceasca cu sarg, saptamana trecuta nu a reusit sa ajunga la Dealu Mare. Cu toate acestea prefectul spera ca in cursul acestei saptamani sa-si faca timp si pentru o vizita surpriza. „Voi face o vizita fara sa anunt pe nimeni. Nu mai iau nici presa de data aceasta. Voi vedea cum decurg lucrurile”, a declarat Cristian Roman. Finalizarea drumului de la Dealu Mare, pana la inceperea iernii, este esentiala, fiindca ruta ocolitoare catre Stefanesti si implicit vama Stanca se inzapezeste puternic, riscand sa blocheze traficul. Dirigintele de santier spera ca ploile sa nu le dea planurile peste cap si sa reuseasca finalizarea lucrarii propuse la finele lui noiembrie.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.