10.3 C
Vaslui
01-apr.-2023

La Feresti, cea mai mare scoala din judet!

- Advertisement -

IMPRESIONANTÃ Cu peste 1330 mp construiti, 14 sãli de clasã, 335 de elevi instruiti de 27 de cadre didactice, scoala cu clasele I-VIII din Feresti este cea mai mare scoalã din mediul rural din judet. Implicarea personalului didactic, a edililor si a organizatiilor non-guvernamentale a adus si rezultate pe mãsurã. Fapt rar întâlnit pentru învãtãmântul rural, 25 dintre cei 28 absolventi ai clasei a VIII-a sunt acum elevii liceelor din Vaslui sau Iasi.

Cea mai mare scoalã ruralã din judetul Vaslui se aflã nu într-una din comunele cele mai mari ale judetului, asa cum ar fi fost poate de asteptat, ci la o comunã relativ nou înfiintatã si cu o populatie ce nu depãseste 2900 de locuitori, respectiv la Feresti. Având o suprafatã utilã de peste 1300 mp, având 11 sãli de clasã la care se adaugã alte trei sãli improvizate la subsolul scolii, în aceastã scoalã învatã nu mai putin de 335 de copii, dintre care 70 sunt prescolari, 117 în ciclul gimnazial, iar 154 frecventeazã clasele V-VIII. Se învatã în douã schimburi, având în vedere cã în total sunt 17 clase, dintre care trei dintre ele sunt de prescolari.

Performante în toate domeniile

“Avem profesori tineri, cu dragoste pentru meseria de dascãl si cu multã putere de muncã, fapt care se vede în rezultatele obtinute de elevii scolii noastre: avem elevi care au terminat cursurile scolii noastre si care acum sunt înscrisi la cele mai bune licee din judet sau din Iasi, o elevã din clasa a VI-a, Arteni Alexandra Laura a câstigat locul I la concursul de matematicã “Cangurul”, faza judeteanã, corul “Iustinas“condus de profesoara de religie Stela Borislavschi si înfiintat prin eforturile asociatiei “Suflet pentru suflet”, asociatie creatã la noi în comunã de Finica Merlã, a câstigat la Brasov, în anul 2008 si la Galati, în 2009, locul I pe tarã la festivalurile dedicate corurilor scolare si este invitat la diverse emisiuni de radio si televiziune, dar si la alte festivaluri. Ne mândrim si cu micii sportivi din comunã, echipa de handbal a scolii câstigând locul I în cadrul proiectului “Handbalul la sate”, si suntem campioni nationali la tetratlon la Olimpiada Nationalã a Sporturilor Scolare. Alte douã eleve, Mirabela Gurgutã si Alina Cretu au participat în acest an la campionatul national de cros. Pânã la urmã, aceste rezultate sunt cele cu care ne mândrim si care conteazã pentru noi, cei care îndrumãm tânãra generatie, fiecare elev cãruia reusim sã-i insuflãm dragostea de învãtãturã este pentru noi o mare reusitã! Gânditi-vã cã doar în ultimul an scolar, din 28 de elevi care au terminat clasa a VIII-a în scoala noastrã, 25 sunt acum la licee, statisticã cu care nu se pot lãuda multe scoli din mediul rural, poate nici mãcar scoli de la orase.”, declara mândru directorul scolii din Feresti, Zailic Ghighi.

,,Tin sã multumesc tuturor dascãlilor din comunã’’

“Sunt fiu al satului si mã bucurã cã, si datoritã eforturilor primãriei, rezultatele scolii din Feresti se situeazã peste media judeteanã. Noi, edilii comunei, nu am precupetit niciun efort pentru a crea cele mai bune conditii cã la aceastã institutie, tinerii din comunã sã primeascã cea mai bunã pregãtire, eforturi concretizate fie prin asigurarea bazei materiale: (lemnele de foc, decontarea navetei pentru profesori, bani pentru materiale didactice sau pentru participarea la diverse concursuri), fie prin colaborarea la diferite activitãti al scolii. Eu, ca primar, tin sã multumesc tuturor dascãlilor din comunã, dar în special doamnei Merlã Finica, de la asociatia “Suflet pentru suflet”, care nu numai cã s-a implicat în activitatea corului scolii, sau prin accesarea, împreunã cu Consiliul Judetean Vaslui, a unui proiect în valoare de 200 milioane lei pentru achizitia de costume populare destinate copiilor din cor, dar care, an de an, de sãrbãtori, aduce diverse ajutoare materiale destinate bãtrânilor din comunã”, a declarat primarul Ludovic Trifan

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.