La Husi se face “luminã”, dar nu se face strand!

DECIZII Câteva vesti bune, dar si una rea! Asa ar putea fi considerate principalele noutãti de interes public, care au fost aduse odatã cu sedinta de ieri, a Consiliului Local (CL): s-a aprobat contractul de comodat cu E-on-ul, care va aduce energie electricã pentru familiile de pe “Drum G. Alexandrescu”; pe strãzile “Melchisedec” si “Erou Arhire” se amenajeazã trotuarele, iar o nouã listã cu tineri beneficiari de terenuri gratuite pentru case a fost aprobatã. Vestea proastã este cã firma care s-a angajat sã amenajeze strandul “Recea”, pânã pe 15 mai, a dat bir cu fugitii, când si-a dat seama cât costã investitia.

Într-o atmosferã usor monotonã, de sfârsit de mandat, consilierii locali au discutat 25 de proiecte de hotãrâre, între care, cea mai intensã dezbatere a provocat-o problema strandului “Recea”. Executivul a anuntat cã firma care a câstigat licitatia si urma sã modernizeze bazinele, pânã pe 15 mai, a renuntat la contract, culmea, dupã ce-l semnase! “Nu mai stiu ce sã mai cred! Asa avem noi un ghinion, cã am mai pãtit o datã, cu firma de la Botosani, care trebuia sã asfalteze. Firma aceasta a renuntat si ea, pentru cã si-a dat seamã cã o costã cam 6, 7 miliarde de lei vechi, sã facã strandul functional. A abandonat totul, chiar dupã ce a semnat contractual”, a spus primarul Ioan Ciupilan. De aceea s-a venit cu propunerea de a mai face o licitatie, pe 29 mai.

100 milioane lei vechi, garantia pentru licitatia privind strandul “Recea”!

“Ne facem de râs în fata celor de la Pãdureni. Ei au o piscinã frumoasã si husenii se duc la ei, se duc la Vaslui. Nu e normal. Eu spun cã trebuie sã facem ceva cu acest strand, sã vinã cei de la tarã la noi”, a spus Aurel Cãciulã, pornind, prin remarca sa, o nouã serie de discutii, în urma cãrora s-a aflat cã firma respectivã a plãtit o sumã infimã, de doar 650 de lei, garantie pentru participare la licitatie, dar si cã SC Petal, o societate serioasã si de prestigiu din oras, si-a dorit, la prima licitatie, sã concesioneze aceastã bazã de agrement si sã o modernizeze. În final, s-a decis ca o nouã licitatie sã aibã loc, pe 29 mai, redeventa sã rãmânã aceeasi, 6500 lei pe an, însã sã fie modificatã garantia. Consilierul Iacob a propus ca aceasta sã fie de 10.000 de lei, în asa fel încât eventualii participanti “sã nu se mai joace de-a licitatiile”. “Pãrerea mea este cã suma este destul de mare pentru garantie, dar dacã asa ati decis, sã rãmânã asa. Sper sã avem mai mult noroc de data asta”, a spus primarul Ioan Ciupilan.
8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ