La Judeţean – 30 de angajaţi TESA peste grilă

Conducerea Spitalului de Urgenţă are printre alte probleme curente şi una legată de reoganizarea personalului astfel încât el să corespundă noii grile impuse de Ministerul Sănătăţii şi care trebuie pusă în vigoare până la sfârşitul anului cel târziu. Practic pe noua structură nu se regăsesc posturile a 30 de persoane, angajaţi TESA.

„Avem, ce e drept, aici, o situaţie legată de faptul că, potrivit noului normativ, avem cu 30 de angajaţi TESA în plus. În schimb, aveam deficit de posturi ca registratori medicali pe secţie şi se ia în calcul dacă nu cumva am putea reorganiza acest personal şi să îi transformăm în registratori medicali. Astfel am decongestiona şi activitatea cadrelor medicale care la această oră sunt cele care fac activitatea de registrator medical. Nu s-a luat deocamdată o decizie în acest sens”, a precizat dr. Dumitru Işfan, director medical Spitalul de Urgenţă.

Această problemă a fost luată în calcul şi la ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie a Spitalului de Urgenţă, unde, printre multe alte subiecte de discuţie expuse în faţa preşedintelui de CA, Lucian Mihalcea, s-a discutat şi despre situaţia legată de noua grilă de personal pe care spitalul trebuie să o pună în practică până la sfârşitul anului.

„S-a decis ca luarea deciziei referitoare la surplusul de personal TESA să se amâne până la viitoarea şedinţă pentru a permite o mai bună analiză a situaţie şi pentru a se verifica unde ar putea fi redistribuiţi aceşti oameni, o opţiune fiind registratura medicală a fiecărei secţii. În ceea ce priveşte personalul medical ai la Spitalul de Urgenţă, este, per total, deficit, deşi în unele secţii aveam mai multe cadre medicale decât ar fi necesar iar în altele mai puţin, deci ar trebui să se reeechilibreze şi aceste situaţii”, a precizta dr. Valentin Boldea, membru în Consiliul de Administraţie al Spitalul de Urgenţă.

monitoruldegalati.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ