La Varianta de Ocolire a Bârladului se lucrează intens! (FOTO, VIDEO)

NOUTĂȚI… Pe șantierul Variantei Ocolitoare Bârlad lucrările sunt în toi, ajungând undeva la peste 20 % nivel de execuție. Inginerul Gheorghe Rusanovschi, șeful de șantier al celei mai așteptate investiții de către bârlădeni, a făcut câteva precizări privind stadiul lucrărilor. Acestea sunt acum concertate pentru a se realiza trecerile peste digul râului Bârlad și a pârâului din zona Grivița. Sunt executate lucrări la coloanele și stâlpii podurilor de peste aceste ape. „Pe partea de drum în perioada de iarnă nu s-a prea putut lucra din cauza timpului, a pământului umed, dar în general drumul, pe partea de expropiere este realizat , cu consolidarea zonelor aferente și cu terasament de 60 de cm.”, a precizat Gheorghe Rusanovschi pentru ziarul Vremea Nouă, explicând apoi în detaliu ce lucrări se efectuează în prezent. Cert este că, pe șantierul VO a Bârladului se muncește intens.

Varianta de Ocolire a Bârladului prezintă următoarele elemente: lungime de 11, 281 km de cale rutieră nouă la profil de drum național; suprafață expropriată  în vederea realizării investiției este de 43 ha; se prevede construirea a 4 poduri, 3 pasaje, 2 intersecții și 2 parcări de scurtă durată; valoarea investiției este de 223,672,793.15 lei (inclusiv TVA) și este asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Reamintim că licitația organizată de CNAIR pentru execuția lucrărilor a fost cîștigată de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Concept Infrastrade Logistic SRL Botoșani, iar proiectant este Search Corporation SRL București. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de 186.557.576,44 lei.

Ce lucrări se execută în aceste zile

Pentru cei curioși și sceptici, vă putem preciza că pe șanterul VO nimeni nu are timp de vorbă, pentru că se muncește din răsputeri. Reprezentantul constructorului, șeful de șantier ing. Gheorghe Rusanovschi a precizat ieri, pentru cititorii ziarului Vremea Nouă și pentru bârlădeni, care este stadiul lucrării, având alături și proiectantul, respectiv delegatul SC Concept Infrastrade Logistic Botoșani.

„Pentru lucrările de artă structuri, lucrăm la Pasaj km 0 – 405 unde s-au realizat infrastructurile, iar la podul de la km 1 + 630 sunt realizate fundațiile 100% și armarea 100% a elevațiilor la infrastructură (patru elevații – două culee și două pile). La podul de la km 6 + 705, pasaj CF – realizate infrastructurile (coloane la cele 4 elemente – culee 1 și 2, pilă 1 și 2). La podul de la km 7 + 800, peste râul Bârlad – realizate coloanele infrastructură (piloți forați) la cuilee 1 și 2, pilă 1 și 2. La podul de la km 9 + 067, peste pârâul Simila, se lucrează acum la infrastructuri. S-au realizat podețele de la km 0 – 900, 1+460, 2 + 233, 2+ 350, 7+100, 9+400, 10 + 300. S-au montat cadrele tip C2, la podețul de la km 1+460 și s-au aprovizionat toate cadrele pentru celelate podețe enumerate. S-au efectuat relocări ale rețelelor de telecomunicații 100% și parțial rețelele electrice, prin zona Trestiana. De săptămâna viitoare se vor relua și lucrările la terasamente”, a precizat șeful de șantier al Variantei de Ocolire a Bârladului.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ