La VascarHD, bucãtarul lui Mos Crãciun sfideazã pandemia si vã aduce restaurantul acasã

FESTIN…Când pronunti „Moldova în bucate” gândul te duce la masa îmbelsugatã pe care mamele noastre o pregãtesc mereu de Crãciun, dupã guitatul prelung al porcilor de Ignat, când în oalele mari de pe foc fierb de zor sarmalele, cornuletele cu rahat se rumeneau în rola de la sobã, iar în gura beciului piftia se-ntãreste ca prin minune. Pandemia nemiloasã care a pus stãpânire pe omenire pare sã punã în pericol aceastã traditie a carnavalului papilelor gustative, dar iatã cã cei de la VascarHD, acolo unde se gãteste cu suflet, au gãsit solutia ca obrãjorii de porc, piftia, sãrmãlutele, salata boeuf, produsele traditionale, coastele caramelizate, pânã si prãjiturile copilãriei reinterpretate (cornulete, salam de biscuiti si ciocolatã sau negresele) sã ajungã pe mesele dumneavoastrã. Secretul? La VascarHD gãteste chiar bucãtarul lui Mos Crãciun, iar printr-o magie specialã acesta reuseste sã vã trimitã acasã mâncarea la oalã, platourile traditionale cu bunãtãti, dar si alte bunãtãti. Bucãtarul lui Mos Crãciun a ales bucãtãria de la Vascar, fiindcã aici a gãsit produse proaspete, fãrã e-uri, dar si multã, multã, voie bunã. Dacã nu credeti, sunati la 0742.078.167 si comandati ca la mama acasã.

Pandemia a afectat foarte mult activitatea hotelurilor, restaurantelor si a cafenelelor. Cunoscutã sub titulatura de industria HoReCa, aceste domenii de activitate au fost greu încercate. „Ajutorul de stat pentru industria HoReCa”, „Falimentul industriei Horeca”, „Angajatii din HoReCa sunt în pericol sã rãmânã fãrã locuri de muncã”, iatã câteva dintre titlurile intens mediatizate de mass-media nationalã si nu numai, care aratã cã în acest domeniu a început Apocalipsa. La Vaslui, accentele au fost mai dramatice. Industria HoReCa din judetul nostru s-a dezvoltat cu mult peste puterea economicã a judetului, iar cãderea a fost mai de sus. În special, investitiile mari fãcute în restaurante au fost pietre de moarã pentru antreprenorii care s-au vãzut neputinciosi atunci când pandemia a amenintat direct acest sector. Dar, precum pasãrea Pheonix, o parte din restaurantele din judet au început sã se adapteze, gratie managerilor care au gândit solutii inedite, care înainte de pandemie pãreau doar un vis. Pentru a vedea ce înseamnã puterea de adaptabilitate a restaurantelor din Vaslui, în plinã pandemie, am vorbit cu Mihaela Mãgureanu, managerul restaurantului VascarHD, o unitate de alimentatie publicã completã. Aici se fac deopotrivã nunti, botezuri, petreceri corporate, dar se serveste si meniul zilei într-un spatiu mirific, de grãdinã, unde eleganta si profesionalismul se împletesc perfect. VascarHD era înainte de pandemie si lider în livrarea mâncãrii la domiciliu.

Restaurantul acasã, solutia VascarHD pentru clientii care au comandat mâncare la domiciliu sau la serviciu

Cum e si firesc, activitatea VascarHD a suferit mult în pandemie, însã aici, managerii au gãsit solutii pentru iesirea din crizã. Prima lor preocupare a fost pãstrarea si protejarea angajatilor, dar si de a rãspunde onorabil clientilor care fãceau comenzi pentru livrãri la domiciliu. Cheia succesului echipei VascarHD a plecat de la ideea de a aduce la domiciliu, odatã cu comenzile livrate, un pic din experienta de restaurant. „Este o perioadã dificilã, desigur. Ca pentru toata industria HoReCa. Prioritatea noastrã este sã ne pãstrãm si sã protejãm angajatii si, în acelasi timp, sã fim alãturi de clientii nostri, asa cum ne permite contextul. Ne-am orientat activitatea cãtre livrãrile la domiciliu si am creat meniuri specifice. Oferim mâncare gãtitã în portii mari, atât pentru sãrbãtori cât si pentru celelalte zile din an, astfel încât sã aducem ceva din experienta de restaurant acasã la clienti”, a spus managerul restaurantului.

Mâncare ca la mama acasã, dar lucratã în stil Vascar HD

Mâncare la oalã, meniurile de Crãciun, dar si platourile cu „de toate” pentru evenimente sunt solutia de a aduce izul sãrbãtorilor în „restaurantul de acasã” al clientilor. Se pare cã aceastã „gãselnitã” s-a dovedit a fi solutia salvatoarea, fiindcã a fost primitã bine de clienti. „Pe site-ul nostru www.vascarhd.ro am listat ofertele speciale în sectiunea “meniu de Crãciun”, dar si în categoriile “mâncare la oalã” sau “platouri evenimente”. Avem produse specifice perioadei,  platouri aperitive si mâncare traditionalã, pregatitã dupã retete traditionale: sãrmãlute, salatã boeuf, piftie moldoveneascã din carne de porc, platouri cu prãjiturile copilãriei reinterpretate  – cornulete cu rahat, salam de biscuiti cu ciocolatã, negresã cu nucã”, a mai spus Mihaela Mãgureanu. Aceasta a mai spus cã a rãmas surprinsã cã la Vaslui, conceptul „mâncare la oalã” a prins, când încã la noi mamele si sotiile nu au lepãdat sortul de bucãtãrie, chiar de lucreazã cot la cot cu bãrbatii. „A mers foarte bine conceptul de „mâncare la oalã”. Cred cã oamenii au nevoie sã-si usureze putin munca în aceastã perioadã si sã aloce mai mult timp familiei. În plus, foarte apreciate sunt mâncãrurile noastre mai speciale, care ne reprezintã, cum ar fi coastele caramelizate cu cartof copt umplut sau obrãjorii de porc cu legume pe pat de piure de cartofi. Livrãrile speciale se fac de pe o zi pe alta, pentru cã mâncarea este proaspãt gãtitã, în urma comenzilor primite la telefon: 0742.078.167″, a mai spus aceasta.

La restaurantul VascarHD gãteste bucãtarul (cu suflet) al lui Mos Crãciun

SERIOZITATE…Managerul VascarHD ne-a mãrturisit cã este destul de greu sã lucrezi în pandemie, în acest domeniu, fiindcã este vorba de o rãspundere foarte mare. Unii clientii aleg varianta de servire la domiciliu tocmai pentru a evita contactul cu alte persoane si pentru a reduce riscul de infectare cu Covid-19, însã sunt si cei care preferã sã meargã în restaurant si atunci trebuie sã le asiguri toate conditiile. Rigurosi, cei de la Vascar HD sunt diabolici când vine vorba de asigurarea mãsurilor de sigurantã sanitarã si au gãsit solutii si pentru cei care vor sã vinã la restaurant. “Am redus capacitatea restaurantului la 30% si asigurãm toate mãsurile de sigurantã sanitarã, astfel încât clientii care ajung la noi sã se  simtã în sigurantã”, a încheiat managerul Vascar HD, Mihaela Mãgureanu. Asadar, pentru cei care vor sã meargã la restaurant, dar si pentru cei care opteazã sã vinã restaurantul la ei acasã, VascarHD a gãsit calea. Iar cum sãrbãtorule bat la usã, solutia de a gãti ca la mama acasã, în portii mult mai mari transformã Crãciunul Pandemic în unul reusit. Din fotografiile puse la dispozitie de VascarHD se poate vedea ce „suflet” are bucãtarul, iar Moldova în bucate poate poposi si în casele dumneavostrã sunând la 0742.078.167. Atentie, nu este numãrul lui Mos Crãciun, ci al bucãtarului acestuia. (Lucian TIMOFTICIUC)




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ