Lectie de onestitate: a gãsit un portofel doldora cu lire sterline si l-a predat autoritãtilor!

ASA DA… O femeie de 52 de ani, B.T.T. – din Bârlad, a oferit o lectie de cinste si corectitudine, predând agentilor de la Politia Bârlad un portofel gãsit în Parcul „Mihai Eminescu” din localitate. Pãgubasul a fost identificat si i s-a predat portofelul pierdut, când acesta nici nu se mai astepta sã-l recupereze. Primarul orasului a felicitat-o personal pe femeie pentru gestul fãcut.

În ziua de 12 iulie, în jurul orei 19.00, o persoanã de sex feminin – B.T.T. de 52 ani din municipiul Bârlad, a informat doi politisti locali, care se aflau în timpul serviciului în Parcul “Mihai Eminescu”, cu privire la faptul cã a gãsit un portofel, în apropierea bãncii pe care a stat, alãturi de membri ai familiei sale. „A fost verificat continutul portofelului, constatându-se cã în interior erau mai multe bancnote, în lei si lire sterline, carduri bancare, documente si bunuri personale, de mici dimensiuni. În scurt timp a fost identificat pãgubasul – B.A. de 29 ani din Bârlad – cãruia i-au fost predate portofelul, cu toate bunurile si întreaga sumã de bani. Bârlãdeanca B.T.T. a declarat cã nu s-a gândit nicio clipã sã-si însuseascã portofelul gãsit, prima grijã fiind de a-l preda autoritãtilor, fãrã sã fi avut curiozitatea de a-l deschide.”, a precizat col. (r) Vasile Chelaru, directorul executiv al Politiei Locale Bârlad. Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boros, i-a adresat o scrisoare de multumire doamnei care a oferit un bun exemplu de comportament civic.

„Cu gândul la gestul dumneavoastrã, atât de firesc ati putea spune, vã adresez multumiri si îmi exprim, cu toatã sinceritatea, admiratia si respectul. Faptul cã nu ati gândit nicio clipã sã vã însusiti banii din portofelul gãsit în ziua de 12 iulie a.c., ce a fost restituit pãgubasului în scurt timp, îmi demonstreazã atât mie, cât si concetãtenilor nostri, cã omenia, grija pentru semeni, modestia, respectul, sunt mai trainice si infinit mai pretioase decât egoismul, invidia ori alte satisfactii efemere, dobândite fãrã a tine cont de normele morale sau juridice. Vã doresc, dumneavoastrã si celor apropiati, sãnãtate, zile linistite, bucurii la tot pasul si întelepciunea de a separa mereu binele de rãu. Cu sincerã consideratie, avocat Dumitru Boros – primarul municipiului Bârlad”, este scrisoarea de multumire care a fost trimisã pe adresa femeii care a dat o lectie frumoasã de onestitate, în aceste vremuri tulburi pe care le trãim.

 
NICIUN COMENTARIU