27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

„Lecții simple”, documentar exploziv despre o somaleză care devine model și renunță la religia musulmană!

DE VĂZUT… Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la un nou film din cadrul proiectului „KineDok powered” by One World Romania, ediția a 6-a. Duminică, 5 decembrie, de la ora 12.00, o nouă proiecție va rula, din cele 8 propuse, pentru acest an, respectiv filmul „Lecții simple”, în regia lui Dorottya Zurbó, (Ungaria, 2018). În film este vorba despre o femeie somaleză, Kafiya, care are 17 ani. Mama sa a ajutat-o să fugă din Somalia pentru a scăpa de o căsătorie aranjată cu un bărbat mai în vârstă. Acum trebuie să ia totul de la zero, într-o lume total opusă celei în care a trăit; să învețe limba, obiceiurile, istoria, cultura acestei lumi. Cum s-a adaptat ea la noua viață, puteți urmări duminică. Intrarea este liberă, cu obligativitatea respectării legislației în vigoare.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai interesante documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 țări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.Organizator național este Asociația One World Romania, având ca parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia). Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei, UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați

Duminică, 5 decembrie, de la ora 12.00 puteți urmări o nouă proiecție, respectiv filmul „Lecții simple”, în regia lui Dorottya Zurbó, (Ungaria, 2018). Kafiya are 17 ani. Mama sa a ajutat-o să fugă din Somalia pentru a scăpa de o căsătorie aranjată cu un bărbat mai în vârstă. Acum trebuie să ia totul de la zero, într-o lume total opusă celei în care a trăit; să învețe limba, obiceiurile, istoria, cultura acestei lumi. Ajunsă în Ungaria, Kafiya este găzduită în public ca fotomodel – un lucru de neconceput în țara musulmană din care provine. Găsește iubirea și, odată cu ea, o nouă religie – cea despre care părinții îi spuneau că e păgână. Fiecare pas spre adaptare este o renunțare la viața din trecut din orfelinate și case de corecție pentru adolescenți. Aici învață și se pregătește să dea examenul de bacalaureat – printre mame adolescente și tinere certate cu legea. Învață să înoate și să își expună corpul.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here