Liber sugetator | PAMFLET

La spitalul din Bârlad mijeste un scandal care va cãpãta amplitudine de neimaginat în sãptãmânile ce urmeazã. Plecarea din functia de director a managerului Dana Bors, fosta colegã de scoalã a lui Dobrovolschi s-a fãcut când scandalul spãgilor pentru angajare a ajuns la judecatã. Fiindcã e greu de crezut cã angajãrile din spital le fãcea o infirmierã si un ambulantier. Dar de ce nu si un director de îngrijiri medicale sau chiar un manager? O altã problemã sensibilã e modul cum s-au tocat niste bani, peste 200 de miliarde de lei, în ultimii patru ani. La banii acestia spitalul ar fi trebuit sã arate precum unul de top.

Pentru prima datã la Primãria Vaslui se vorbeste despre Ordonantã Corporativã si despre numirile de administratori în societãtile care apartin Primãriei Vaslui. Din 2009, de când a apãrut ordonanta care bifeazã modul în care sunt alesi acesti administratori, nu am vãzut la Primãrie nici o procedurã transparentã de recrutare a unor astfel de manageri. Toretic ar trebui angajatã o firmã de recrutare independentã, care sã publice în ziare sau pe site specializate procedura de selectie si apoi sã se facã interviurile. La Vaslui si chiar în judet, niciodatã nu s-a pus problema în asa mod. Acum, în premierã, în CL Vaslui, dominat de PNL si USR-PLUS s-a pus în discutie o astfel de procedurã pentru numirea managerului de la SC Locativa SRL.

În sãptãmânile ce urmeazã vor fi adusi sefi noi la IPJ Vaslui, din afara judetului. Se pare cã dupã ce s-a periat tot corpul de “profesionisti” din Vaslui nu a fost gãsit nimeni corespunzãtor. E de plâns, nu de râs. Bine, unii ar putea spune cã pretentiile liberalilor sunt foarte mari, însã nici cu ce politisti avem în judet nu se poate. De exemplu, sâmbãtã seara s-a tras cu arma în spate la blocul 323, din Crucea Gãrii si nici pânã acum nu existã vreun indiciu desptre cine ar putea fi. Ba mai mult, IPJ Vaslui neagã pânã si evenimentul în sine.

“Semantica” unui buchet de flori, cu care prefectul s-a pozat

Imaginea sãptãmânii vine de la numirea oficialã a prefectului. Imaginea este una destul de rarã pentru un politician. Dacã e sã facem o analiza a florilor din buchet, putem constata cã sunt nouã trandafiri, ceea ce s-ar traduce cã PLUS e de trei ori femeie, pardon, de trei ori mai tare ca PSD. Rãmâne de vãzut. Cât priveste nuantele de galben, sunt destul de palide, corcite un pic cu rosu. În rest, firav si flori albastre, oarecum în ton cu partidul. Numãrul lor e destul de mic. Probabil vrea sã semnifice cã Plus-ul la Vaslui e încã la început.
NICIUN COMENTARIU