Liberalii care îi pot face mândri pe vasluieni, în Parlament

CAMPANIE…Vin alegerile parlamentare si vasluienii au de dat din nou girul unor persoane care sã îi reprezinte în Legislativul tãrii! Si aproape cã nu e candidat, care sã nu pomeneascã, unii doar pentru impresie electoralã, altii poate chiar cu sinceritate, de faptul cã ar vrea sã lupte din scaunul de parlamentar, pe lângã alte proiecte, si pentru îmbunãtãtirea imaginii judetului. Obiectivul în sine este unul legitim, cãci nu meritã judetul Vaslui sã fie atât de ponegrit si de ridiculizat, precum s-a întâmplat în ultimii ani. Privind însã listele electorale, propuse de partide, acolo se regãsesc destule nume care si în mandatul trecut, de pildã, au fost în fruntea tãrii. Necazul este însã cã, unii dintre ei, nu doar cã nu au fãcut nimic pentru ca Vasluiul sã scape de stigmatizare, ba, din contrã, au fãcut cam tot ceea ce le-a stat în putintã, ca sã facã judetul de tot râsul. Un parlamentar PSD, de exemplu, a bãtut recordul la mutenie în Parlament, vorbind câteva minute în câtiva ani, ceea ce i-a fãcut pe unii sã comenteze ironic faptul cã vasluienii tac pentru cã n-ar fi prea… mintosi; în alt context, doi deputati de la acelasi partid au descins în toiul noptii într-o shaormerie, unde au pornit un scandal de pominã, lucru speculat de cei care au concluzionat cã, pe fondul sãrãciei, vasluienii fac foarte urât când îi ia foamea; o senatoare, coincidentã, tot de la PSD, a dat afarã o echipã de jurnalisti din biroul din Parlament, într-un mod care a stârnit o ploaie de invective la adresa vasluienilor, care, chipurile, s-ar crede pe mosia lor în Parlament. Si lista, din pãcate, poate continua… Ei bine, în acest context, politicienii mai sus amintiti, ce credeti?!, candideazã din nou. Vasluienii însã, de data aceasta, au ocazia sã-i opreascã acasã, pentru cã au alternative, poate asa cum nu au avut niciodatã. Este vorba despre candidati seriosi, decenti, buni profesionisti, care au fãcut lucruri semnificative în activitãtile lor. Aici, PNL-ul, de pildã, are cu ce iesi în fatã, fie si dacã are în vedere numai orasul Husi, locul de unde vine inclusiv Ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru. Alãturi de el, avocatul Radu Bobârnat, medicul Mihaela Nacu sau Cãtãlina Popa, sunt oameni cãrora nu ai ce le reprosa, ca oameni si ca profesionisti. Sigur, decizia este la vasluieni, iar rãspunsul alegãtorilor se va sti pe 6 decembrie.

Oricâte comentarii ar face cei de pe margine, privind criza sanitarã ce a cuprins o lume întreagã, nu doar România, adevãrul este cã huseanul Nelu Tãtaru, desemnat ministru al Sãnãtãtii în cel mai greu moment posibil, este un vasluian care le-a dat peste nas tuturor celor care au ironizat judetul Valsui. Profesionalismul, pregãtirea profesionalã, curajul sãu, dar si anduranta de care dã dovadã a fost perfect descrisã de un alt vasluian, care onoreazã prin toatã activitatea sa, acest judet. Este vorba despre Adrian Porumboiu. “Nelu Tãtaru e, practic, aruncat într-un cazan care fierbe, dar îl stiu foarte bine. E admirabil ca om. Si se va zbate”, a fost mesajul de sustinere al fostului arbitru international, pentru Ministrul Tãtaru. Si pânã acum, Nelu Tãtaru a confirmat toate asteptãrile si mai mult decât atât, dacã este sã luãm în calcul aprecierea de care se bucurã huseanul chiar din partea presedintelui României, Klaus Iohannis. Gestioneazã criza, merge în teren si e mereu acolo unde este situatia mai grea. Îsi încurajeazã colegii medici în permanentã si e deschis cu presa. Sigur, nu pot fi doar laude, dar faptul cã acceptã critica si actioneazã pentru ca lucrurile sã fie mai bine fãcute de la o zi la alta, este dovada unei tãrii de caracter, pe care nu multi ar avea-o. Ei bine, Nelu Tãtaru deschide lista la Camera Deputatilor, din partea PNL Vaslui, o listã atent aleasã.

A apãrat în instantã sute de oameni si este pregãtit sã apere intersele tuturor vasluienilor, în Camera Deputatilor

Pe aceastã listã de la Camera Deputatilor, propusã electoratului de PNL Vaslui, se aflã pe locul al III-lea si avocatul husean Radu Bobârnat. Este decanul Baroului Vaslui, la al doilea mandat deja în fruntea colegilor avocati. Candideazã însã pentru prima datã la alegerile parlamentare. Avocatul Bobârnat se bucurã, la nivel local, de un respect care derivã în principal din buna-cuviintã si seriozitatea profesionalã cu care a venit dintotdeauna în fata oamenilor. De pildã, putini stiu cã, la numai doi ani de când a absolvit Facultatea de Drept la Iasi, Radu Bobârnat a devenit în 1998, avocatul a zeci de persoane, pe care fabrica “Filatura de Bumbac” Husi îi dãduse afarã, fãrã a le achita acele salarii compensatorii, cum prevedea legea. Necãjiti, fãrã un leu în buzunar si cu lacrimi în ochi, multi dintre acesti oameni veneau la usa tânãrului avocat, cu speranta (nu prea mare, ce-I drept) cã… poate va reusi sã le facã dreptate. Pentru cã a luptat pentru ei, desi era la început de carierã si încã nu avea experienta necesarã, în 2000, Radu Bobârnat le-a câstigat procesul. A fost primul sãu succes de rãsunet local, mai ales cã multi nu credeau cã, împotriva statului, un tânãr avocat ar avea vreo sansã. Apoi, un alt proces în care avocatul Bobârnat a fãcut dreptate câtorva zeci de persoane, a fost celebrul caz “Caritasul de la Husi”. Prin 2005 – 2006, contabila-sefã a CEC Husi si-a fãcut un fel de “caritas” personal, luând bani de la oameni, fãrã a-i înregistra oficial. Le dãdea cunostintelor sale apoi bani cu dobândã de aproape 80%. A venit însã momentul sã se afunde în mânãriile comise si totul sã iasã la ivealã. Atunci CEC-ul a vrut sã se spele pe mâini, spunând cã activitatea infractionalã a femeii, Angela Gãgãutã pe numele ei, nu avea legãturã cu CEC-ul, iar pãgubitii sã se îndrepte cu pretentiile spre individã, nu spre el. Ei bine, pãgubitii, multi oameni în vârstã, care îi dãduse lui Gãgãutã toate economiile, apreciate la peste 4 miliarde de lei la ora aceea, l-au luat ca avocat pe Radu Bobârnat si au deschis proces, tot asa, fãrã sperante prea multe. Pentru cã a stiut însã sã îsi exercite profesia asa cum trebuie si sã îi reprezinte pe acei oameni cu toatã determinarea, procesul a fost câstigat de pãgubiti si oamenii au primit banii înapoi, asa cum multi nu sperau. Si acestea sunt doar douã exemple , mediatizate de presa localã. Ei bine, de atunci si pânã acum, Radu Bobârnat si-a pãstrat imaginea pozitivã în ochii oamenilor, pe care, prin ceea a fãcut, fie reprezentãri în instantã sau activitatea din Consiliul Local Husi, nu i-a dezamãgit. Candidatura sa la alegerile parlamentare, pe lista de la Camera Deputatilor, reprezintã, asadar un pas firesc si meritat. Pe 6 decembrie, la urne, vasluienii vor decide pe cine vor trimite în Parlament.

MATERIAL DE PROPAGANDÃ ELECTORALÃ, COMANDAT DE PNL VASLUI SI REALIZAT DE SC VREMEA NOUÃ SRL. COD MANDATAR: 11200025.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ