Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. A intrat Suedia, dar a ieşit Franţa

Autoritățile au actualizat, vineri, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Au fost introduse trei noi state, printre care Suedia şi Kosovo, iar trei au ieşit, printre care şi Franţa. În continuare sunt pe listă țări europene precum Italia, Austria, Bulgaria sau Portugalia.

Conform hotărârii adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, 27 de țări sunt în zona galbenă. Persoanele care vin din aceste țări în România intră în carantină 14 zile. Autoritățile au scos trei state de pe listă (Franța, Bosnia și Herțegovina și Guam) și au introdus alte trei – Suedia, Kosovo, Curacao.

Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. A intrat Suedia, dar a ieşit Franţa

Autorităţile menţin Danemarca pe listă, chiar dacă indicele este redus. Danemarca este pe listă „urmare a detecției circulației în populatia umană a unor variante de virus Sars Cov 2 provenite de la fermele de nurci”, anunţă Guvernul. De asemenea, sunt exceptate de la măsura carantinării persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară. Ce ţări au fost scoase de pe lista cu risc epidemiologic Franţa Bosnia şi Herţogovina Guam Care sunt noile state care au apărut pe lista galbenă Suedia Kosovo Curacao
Citeşte întreaga ştire: Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. A intrat Suedia, dar a ieşit Franţa
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ