spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Locuintele sociale ale Primãriei Husi, în posesia cui nu trebuie!

- Advertisement -

NEDREPT Apartamentul în care a locuit Dumitru Covaci, bãtrânul violonist, ajuns în atentia publicã, dupã ce a doborât (în 2011) un nedorit record national în ceea ce priveste apelurile fãrã temei la 112 (peste 20.000 într-un singur an), este proprietatea Primãriei Husi, însã alesii au constant recent cã folosirea imobilului este aproape imposibilã, dupã ce locuinta a fost distrusã, în mare parte. Recent, o mamã cu trei copii aflatã în pragul evacuãrii dintr-un apartament ANL ocupat fãrã acte legale, le-a cerut o locuintã consilierilor locali. Zadarnic s-a luat în calcul ideea de a-i oferi apartamentul lui Covaci, cãci imobilul nu mai are nici geamuri mãcar, iar recent a fost si incendiat.

În ciuda faptului cã locuintele sociale sunt la mare cãutare în Husi, cei care au avut norocul sã primeascã la un moment dat un imobil de partea primãriei nu îngrijesc deloc aceste spatii. Apartamentul în care a stat familia violonistului Covaci, situat în centrul orasului, si el tot al primãriei, a fost recent distrus aproape în totalitate, iar pagubele nu are cine sã le plãteascã! Situat la parterul unui bloc, apartamentului i-au fost smulse usile, geamurile, iar de curând sotia lui Covaci, o bãtrânã cu probleme psihice, a incendiat locuinta. „De nenumãrate ori am fãcut demersuri la primãrie sã o ia si sã o ducã la un spital, la un azil, pentru cã se chinuie foarte rãu singurã. Nu are cine sã o îngrijeascã de când a murit sotul, iar ea a dat foc acum la niste haine, chipurile, ca sã se încãlzeascã. Am sãrit noi, vecinii, si am stins, cã luam toti foc. Ne bucurãm cã, într-un final, au luat-o pe bãtrânã si au internat-o într-un centru probabil. Acolo va fi îngrijitã. Pãcat de apartament, e într-o zonã bunã, la parter”, au spus vecinii.

În timp ce unii distrug locuintele sociale, o mamã cu trei copii riscã sã ajungã în stradã!

Dacã apartamentul lui Covaci ar fi avut mãcar usile si geamurile bune, alesii ar fi putut salva situatia unei femei, mamã a trei copii minori. „O vãd pe aceastã femeie mereu venind la primãrie, pentru cã din apartamentul ANL unde stã cu chirie, va fi datã afarã. Am înteles cã nici cãldurã la copii nu are, nici luminã, pentru cã i-a fost întreruptã. Si trebuie ajutatã cumva. Sã-i dãm acel apartament al lui Covaci ei si copilasilor, dar înteleg cã e distrus complet. Nu are ea bani de reparatii. Femeia vrea sã îi fie dat acel apartament ANL în care stã acum, dacã titularul de drept tot nu mai are nevoie de el. Eu cred cã putem gãsi o solutie”, a spus consiliera Nicoleta Rotariu.

„Ar trebui ca politia sã facã un control la apartamentele ANL”!

„Dumneavostrã, consilierii, veti decide ce vom face cu apartamentul lui Covaci, în sedinta urmãtoare. Cât despre apartamentul ANL în care locuieste doamna cu cei trei copii este imposibil sã îi fie dat. De ce? Pentru cã avem o listã clarã a celor care îndeplinesc toate conditiile pentru a primi ANL, e vorba despre un punctaj, iar persoana care este urmãtoarea pe listã va primi apartamentul. Asa spune legea. Dacã nu o respect, omul ne dã în judecatã si pierdem. Sper sã gãsim o solutie pentru aceastã familie, dar apartamentul ANL nu îl poate primi”, a spus primarul Ioan Ciupilan. Acesta nu a ratat prilejul sã spunã cã la blocurile ANL s-ar impune un control riguros, pentru a vedea care dintre titulari nu respectã conditiile contractului. „Cel mai corect ar fi ca politia sã facã acest control. Dacã m-as duce eu, nu-mi deschide, iar dacã îmi deschide, îmi spune cã e o rudã care a venit sã ude florile. Nu am cum verifica dacã el stã cu chirie acolo, asta e problema. Pentru cã, într-adevãr, sunt persoane care stau în altã parte sau sunt plecate, iar apartamentele ANL, le-au închiriat. Si e ilegal”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.