19.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Locuitorii satelor Grumezoaia și Urlați au, în sfârșit, parte de drumuri netede, ca în palmă

SCHIMBAREA LA FAȚĂ… Lucrările drumurilor comunale DC 37 și DC 38, care leagă satele Grumezoia și Urlați de restul comunei Dimitrie Cantemir, au fost finalizate. Proiectul de investiții a cuprins mai multe categorii de lucrări complexe, care au schimbat complet infrastructura rutieră a celor două localități: reprofilarea șanțurilor de pământ existente și asigurarea continuității acestora prin intermediul podețelor, montarea de parapeți de protecție, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și a accesului la proprietăți, executarea lucrărilor de siguranță a circulației rutiere. Astfel, prin modernizarea acestor drumuri, s-a realizat o parte carosabilă modernă, fiind asigurat, totodată, un sistem eficient de colectare si evacuare a apelor. În total, au fost modernizați 3,6 kilometri de drum comunal, valoarea finală a lucrărilor executate fiind de aproximativ 5 milioane de lei.

La recepția lucrărilor, care a avut loc vineri, a participat vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, alături de membrii comisiei de recepție constituită din specialiști ai aparatului propriu al Consiliului Județean, reprezentanți ai Primăriei Dimitrie Cantemir și ai Inspecției de Stat în Construcții, precum și executantul lucrării, societatea Viacons Rutier. “Cu această ocazie punem capăt proiectului lucrărilor de asfaltare care s-a derulat în localitățile Urlați și Grumezoaia. Spunem noi că am reușit să rezolvăm o parte din problemele cetățenilor din aceste două localități precum și o parte din problemele locuitorilor comunei Dimitrie Cantemir. Ne-am mișcat într-un timp foarte scurt, asta datorită și constructorului, care a fost foarte serios. Firma Viacons Rutier s-a dovedit a fi, încă odată, foarte profesionistă, și o recomand tuturor primarilor care au proiecte de infrastructură in derulare. Am colaborat foarte bine cu acești specialiști, nu au fost probleme pe timpul derulării lucrărilor și sunt foarte mulțumit cum a decurs acest proiect. Tot cu Viacons Rutier mai avem un proiect în derulare, prin PNDL1, și acolo suntem foarte aproape de finalizarea lucrărilor, în câteva luni intenționăm să fim pregătiți pentru recepție și cu tronsonul respectiv de drum. Și acel proiect, ca și cel unde ne aflăm astăzi, vor contribui la reabilitarea infrastructurii rutiere a comunei Dimitrie Cantemir. Tragem nădejde că vom mai avea finanțat și proiectul de pe Anghel Saligny, și acolo vorbim de lucrări importante, care se vor derula pe toate satele componente ale comunei noastre și care cuprind o suprafață de 11,34 kilometri de asfalt. Ca fiecare primar, aștept ca acest proiect să primească finanțare, pentru a pune la punct un capitol care până acum câțiva ani a fost deficitar, aici mă refer, desigur, la infrastructura rutieră. Puțin câte puțin lucrurile se mișcă și se mișcă în bine și în comuna Dimitrie Cantemir, poate nu cu cursivitatea pe care și-o doresc cetățenii comunei noastre, asta și pentru că noi, ca autorități locale, suntem dependente de banii care ne sunt alocați”, a declarat primarul comunei Mihai Acsinte.

Proiectele pe PNDL1 trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an

Prezent, ieri, la recepția lucrărilor din comuna Dimitrie Cantemir, vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Trifan, a făcut apel la primarii din județ pentru a finaliza proiectele pe PNDL 1 până la 31 decembrie. “Astăzi facem recepția mai multor drumuri și străzi care fac parte dintr-un proiect din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2, program care a rezolvat o parte din problemele de infrastructură rutieră ale județului nostru. Vreau să mulțumesc domnului primar pentru invitația de a fi prezent la această recepție, administrației publice locale anterioare dar și celei de azi pentru că au dus mai departe aceste proiecte. Dacă ar fi să-l citez pe domnul primar e adevărat că începi proiectul într-un mandat și-l finalizezi în următorul. Lucrarea la care se face recepția astăzi este foarte bine executată, la fel cum va fi și cea care va fi executată prin PNDL1. Vreau, cu această ocazie, să atrag atenția colegilor care mai au proiecte în derulare prin PNDL 1 să finalizeze lucrările până la 31 decembrie pentru a nu avea animozități cu Ministerul și cu alte finanțări pe care ar trebui să le aducem pentru a finaliza, pe cont propriu, acele proiecte.  S-a adus în discuție programul Anghel Saligny, un program care alocă pentru infrastructură o sumă destul de importantă, egală cu suma pe care noi am primit-o prin PNDL2, pe tot programul. Avem și infrastructură de apă-canal și infrastructură de gaz în acest program Anghel Saligny, sper ca fiecare Unitate Administrativ Teritorială să aibă parte de proiecte pentru a crește gradul de civilizație a județului nostru”.

Viacons Rutier, partener de nădejde pentru UAT-urile din județ și pe programul Anghel Saligny

Managerul general al Viancons Rutier, ing. Ioan Ciomaga, a dat asigurări că societatea pe care o conduce este pregătită pentru următoarea etapă a modernizării județului Vaslui, adică implementarea proiectelor care vor fi finanțate pe programul Anghel Saligny.  „Noi, constructorii, facem oamenii fericiți și așa este. Nu doar noi, Viacons, ci și celelalte societăți din județul Vaslui care au lucrări în comunele noastre. Domnul primar, domnul vicepreședinte al Consiliului Județean ne mulțumeau nouă, dar eu cred că ar trebuie să aducem mulțumiri, înainte de toate, Ministerului Dezvoltării, că ei ne-au dat șansa de a realiza aceste lucrări. În comuna Dimitrie Cantemir mai avem o rețea de 8 kilomentri de drum, prin PNDL1 și în acest fel încheiem activitatea cu Programul Național de Dezvoltare Locală. Declar public că suntem liberi, putem veni în orice comună pentru a implementa proiectele de pe programul Anghel Saligny” a afirmat managerul Viacons Rutier.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here