31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Lotul vasluian pentru Olimpiada de Astronomie si Astrofizicã are cinci elevi din Bârlad!

SUCCES…Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad a reusit o performantã deosebitã în acest an! Patru locuri I la etapa nationalã, din 6 posibile, au fost adjudecate de elevii bârlãdeni de la Colegiul National Codreanu. De asemenea, un loc I a fost atribuit si unei „junioare” 1 de la Scoala Gimnazialã „George Tutoveanu” din Bârlad. Cei cinci care compun deocamdatã lotul vasluian sunt din clasele a VIII-a (2), a IX-a (1) si a XI-a (2). Profesorii care i-au pregãtit sunt Anghelutã Ecaterina-Aurica, Anghelutã Cãtãlin-Daniel si muzeograful/ astronomul Vântdevarã Ciprian.

În data de 13 martie a.c., s-a desfãsurat Olimpiada de Astronomie si Astrofizicã, etapa judeteanã. Aceastã etapã a fost organizatã la Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” din Bârlad, care s-a prezentat cu un lot de elevi foarte bine pregãtiti. În urma evaluãrii, rezultatele au confirmat valoarea deosebitã a elevilor care s-au prezentat la toate sectiunile (juniori, seniori 1 si seniori 2) si din unitãti de învãtãmânt din toate zonele judetului: Vaslui (3 elevi), Bârlad (9) si Husi (1 elev) si de la Asociatia Sirius (prof. Adam Ioan).

Rezultatele deosebite au fost urmãtoarele: 5 premii I si douã premii III – au obtinut elevii de la Colegiul National „Gh. Rosca Codreanu” Bârlad îndrumati de profesorii Anghelutã Ecaterina-Aurica, Anghelutã Cãtãlin-Daniel si muzeograful/ astronomul Vântdevarã Ciprian si de o elevã a Scolii Gimnaziale „G.Tutoveanu”. Mentionãm si elevul de la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi (premiul III) îndrumat de profesorii Dumitrascu Irina si Dumitrascu Leonas.

Pentru etapa nationalã s-au ocupat 5 din cele 6 locuri alocate de Ministerul Educatiei, mai precis cei cinci elevi din Bârlad, patru de la Codreanu si încã un loc 1 pentru Scoala Gimnazialã G. Tutoveanu. Acestia sunt: Dumitriu Beatrice – Sc. Gimnazialã „George Tutoveanu” Bârlad – clasa a VIII-a, Colegiul National „Ghe. Rosca Codreanu” din Bârlad : Giuscã Alexandru – clasa a VIII-a, Chiriac Stefan – clasa a IX-a, Andreea Budes si Maria Surugiu – clasa a XI-a. „Le dorim succes tuturor elevilor si profesorilor si asteptam rezultate foarte bune si de la etapa nationalã care se va desfãsura la Suceava, în perioada 29.06. – 03.07.2022.”, a precizat Elena Mustatã, inspectorul general al ISJ Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here