8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Loviturã de teatru: condamnat initial la zece ani de detentie pentru tentativã de omor, inculpatul scapã doar cu suspendare!

- Advertisement -

SCÃPAT…Condamnat de Tribunalul Vaslui la o pedeapsã cu închisoare de 10 ani si 8 luni, Dãnut C., un bãrbat din comuna Bogdãnesti, judetul Vaslui, reuseste o adevãratã loviturã de teatru în fata magistratilor Curtii de Apel Iasi. Aici, inculpatul reuseste sã convingã instanta cã lucrurile nu au fost atât de grave si ajunge sã fie condamnat pentru douã infractiuni de tentativã de vãtãmare corporalã gravã. Drept urmare, în loc de o pedeaspã de peste 10 de ani de detentie, în spatele gratiilor, bãrbatul a primit o condamnare cu suspendare.

Ca urmare a unor evenimente nedorite petrecute în urmã cu mai bine de doi ani, Dãnut C., un bãrbat din comuna Bogdãnesti, judetul Vaslui, a ajuns în fata judecãtorilor, acuzat de tentativã de omor calificat. La finalul procesului, magistratii Tribunalului Vaslui l-au gãsit vinovat de tentativã de omor, tulburarea linistii publice si ultraj contra bunelor moravuri si au decis l-au condamnat la 10 ani si 8 luni de închisoare cu executare. Nemultumit de sentintã, condamnatul s-a adresat Curtii de Apel Iasi. Aici lucrurile au luat o altã întorsãturã. Prima datã, instanta ieseanã a dispus schimbarea încadrãrii juridice, astfel cã Dãnut C. a ajuns sã fie judecat pentru douã infractiuni de tentativã de vãtãmare corporalã gravã si condamnat la 1,6 ani de închisoare pentru fiecare. Asa cum este procedura în România, bãrbatul a primit 1,6 ani de detentie plus un spor de pedeaspã astfel cã, la final, a ajuns sã fie condamnat la 2,8 ani de închisoare. Mai mult, judecãtorii Curtii de Apel Iasi au decis si suspendaea executãrii pedepsei pentru un termen de supraveghere de 3 ani. În plus, pe lângã alte drepturi, în aceastã perioadã, Dãnut C. nu are voie sã conducã, pe drumurile publice, orice tip de vehicul cu tractiune mecanicã si nu mai are voie sã intre în localurile publice unde se consumã alcool. În plus, acesta va presta 100 de zile de muncã în folosul comunitãtii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.