spot_img
18.2 C
Vaslui
03-iun.-2023

Lovitură pentru samsari: vânzarea unei mașini va fi condiționată de un document obținut de la RAR

spot_imgspot_img
- Advertisement -
MĂSURĂ… „RAR Auto-Pass” este valabil pentru 60 de zile și trebuie obținut de vânzător, este o măsură gândită pentru a opri falsurile de pe piața auto.

ÎN SPRIJIN… Vânzarea unei mașini va fi condiționată de un document obținut de la RAR. „RAR Auto-Pass” este valabil pentru 60 de zile și trebuie obținut de vânzător, potrivit unei legi adoptate, marți, la Camera Deputaților. Este o măsură gândită pentru a opri falsurile de pe piața auto. Într-o vreme, mașinile samsarilor erau vândute în cele mai multe cazuri cu kilometrajul dat înapoi.

„RAR Auto-Pass” reprezintă documentul care va fi necesar la momentul întocmirii actelor de vânzare a unei mașini, fie că vânzătorul este o persoană fizică sau una juridică. „RAR Auto-Pass” reprezintă istoricul datelor mașinii din evidențele RAR, inclusiv numărul de kilometri din bord, inspecțiile tehnice și intervențiile de pe autovehicul. Potrivit proiectului adoptat, Regia Autonomă Registrul Auto Român (RAR) va înființa și gestiona registrul electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate sau înregistrate în România. Registrul va fi constituit din informațiile obținute de către RAR cu ocazia prestațiilor efectuate de RAR. Acestea implică identificarea vehiculului rutier, efectuarea inspecției tehnice periodice în cadrul reprezentanțelor RAR sau al stațiilor de inspecție tehnică periodică autorizate conform legislației în vigoare. De asemenea, va fi constituit din informațiile transmise RAR de către atelierele pentru inspecția tahografelor și/sau a limitatoarelor de viteză autorizate conform legislației în vigoare; din informațiile transmise RAR de către operatorii economici autorizați conform legislației în vigoare care desfășoară activități de reparații, de întreținere, de reglări funcționale, de modificări constructive și de reconstrucție a vehiculelor rutiere, denumiți în continuare operatori economici autorizați, precum și din informațiile transmise RAR de către producătorii vehiculelor rutiere. Astfel, „RAR Auto-Pass” va conține informațiile existente în registru cu privire la istoricul citirii odometrului, implicarea vehiculului rutier într-un eveniment care a produs avarii grave la sistemul de direcție, sistemul de frânare sau la structura de rezistență a caroseriei ori a șasiului sau la alte sisteme de siguranță activă ori pasivă, precum și la neprezentarea vehiculului rutier în cadrul unei campanii de rechemare a vehiculelor rutiere care au fost înmatriculate, înregistrate sau introduse pe piață în România. În cazul în care în registru nu sunt disponibile informații referitoare la vehiculul rutier respectiv, în locul certificatului „RAR Auto-Pass”, RAR va emite gratuit un document prin care se va menționa această situație. Proiectul mai prevede că domeniul de aplicare al certificatului „RAR Auto-Pass” poate fi extins și la alte categorii de vehicule rutiere prin ordin al ministrului transporturilor și infrastructurii. Proiectul de lege mai urmează doar să fie promulgat de Președintele României.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

16 COMENTARII

 1. Acum câteva zile am fost sa fac itp unui autoturism. Nu la rar, la o stație acreditata. Inginerul a făcut poza odometrului (kilometraj).
  Mi-a spus câți kilometri am făcut de la ultimul itp. Deci exista o evidenta, doar ca de ce s-o pună RAR pe pagina gratuit? nu mai bine merge puleanul si plătește? basca timpul pierdut.
  Despre istoricul accidentelor, alta aiureala.
  Singurii care au o evidenta sunt firmele de asigurări. Era simplu sa se dea o lege prin care aceste date, kilometrii si istoricul accidentelor sa fie publice.
  Concluzia: Romania e un stat ticălos care vede in cetățenii lui doar niște oi de muls!

 2. Dar evidenta stricta a samsarilor cine o face. Unde apar cite masini vinde un samsar,si mai ales cit cistiga? Siii cit a declarat ca venit impozabil.? Dupa piete.. este urmatoarea frauda… de… imbogatire a… celor acoperiti.. ei sint votantii acoperiti.

  • Si protejatii /rromii/votantii psd … care au facut samsarii cu masini ce vor face… sergiu. Etc. … vor platii taxele si pentru masinile vindute? Dar cei din piete … cum vor fi controlsti…. ca pina aacum zero.. venit… cum e asa posibil…

 3. O taxa în plus. Trebuie sa fie opțional. Eu dacă cumpăr o mașină de la cineva din familie și cunosc masina de ce ma obliga clica de la rar sa plătesc taxa?

  • si daca o cumperi din alta tara e absurd sa plătești taxa de vânzare la rar, se cumpără de la firme autorizate nu de pe strada

   • Din textul de lege: Ca alternativă la certificatul RAR Auto-Pass, atunci când în registru nu sunt disponibile informații referitoare la o mașină, vânzătorul va putea transmite cumpărătorului un document prin care se va menționa această situație. Spre deosebire de certificatul RAR, acest document se va obține gratuit. 😎
    Pentru mașinile aduse de samsari din afara e tot ca si pana acum, n-au nici o treaba, e doar pentru jumuleala populației din tara

 4. Să vă fie rusine nesimtitilor, mai devreme ati prezentat un articol cu ” traseul spațiilor la RAR Vaslui ” acum jegosii ăștia de la RAR cică vin în sprijin.Alta metoda de furtisag….recomand sa emigrat din țară asta de cacat….cu oameni de cacat….ca sa avem șansă să ne cumpărăm lucruri noi, nu toate veniturile aduse din Germania etc.la munca puturosilor.

 5. Încă o sursă de șpagă organizată pentru „băieții deștepți”.

  Iar samsarii vor avea patalama RAR, vor vinde mai ușor aceleași cazane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.