2.6 C
Vaslui
03-dec.-2022

Lucrãri pentru acoperisul Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad (FOTO)

- Advertisement -

ÎN REPARATII… Noul an scolar va gãsi clãdirea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad cu un acoperis înlocuit în întregime. În acest moment se fac ultimele lucrãri de schimbare a acoperisului corpului G, cel care gãzduieste temporar Grãdinita nr. 8, a cãrei clãdire initialã se aflã momentan în plin proces de extindere, printr-un proiect cu fonduri europene. Banii pentru acoperisul corpului G au fost alocati integral de la bugetul local, valoarea fiind de 314.000 de lei.

Din pãcate, pânã acum nu a existat nicio axã de finantare europeanã pentru reabilitarea monumentelor istorice în care functioneazã licee. O finantare europeanã ar fi dat posibilitatea sã se repare tot odatã, asa cum este la scoala Profesionalã. În consecintã, autoritãtile locale au trebuit sã se descurce cu bani de la bugetul local, intervenind asa pe bucãtele. Liceul «Eminescu» din localitate era o prioritate, pentru cã, efectiv, ploua în clãdire. Peretii si tavanele se degradau tot mai mult, asa cã s-a preferat un efort financiar al CLM Bârlad pentru înlocuirea totalã a acoperisului. În ultimii patru ani, Liceul „Eminescu” a beneficiat de la bugetul local de fonduri în valoare de aproape 1,9 milioane lei (înlocuire acoperis la toate corpurile, alei si trotuare, împrejmuire cu gard, geamuri termopan, dotare cantinã, achizitii etc.). „În plus, în acest an, Bârladul a suportat si uriasa facturã la încãlzire a acestei unitãti, în valoare de 311.000 de lei. A fost o situatie care a mirat o tarã întreagã. Încãlzirea Liceului «Eminescu» este o mare problemã pe care municipalitatea nu mai are cum sã o rezolve în iarna care vine, dacã aceastã situatie exageratã se repetã. Corpul didactic trebuie sã accepte un orar în douã schimburi, ceea ce va reduce semnificativ consumul de gaz”, au precizat edilii locali.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

    • FACE POZE PENTRU CUPLUL DE AUR GEANINA+DANIEL! PARCA PRIMARUL ERA SUPARAT PE CEI DOI CA L-AU TRADAT IAR ACUMA A CHELTUIT PESTE 6 MILIARDE PENTRU LUCRARI LA GRADINITA CELOR DOI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.