spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
20-apr.-2024

Lucrările pentru modernizarea Școlii Profesionale “A.I.Cuza” Bârlad scoase la licitație (FOTO)

- Advertisement -
LUCRARI… Proiectul vizează consolidarea, modernizarea și dotarea corpului B al Colegiului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad

ÎNCĂ UN PAS… Recent a fost lansată pe SICAP licitația pentru execuția lucrărilor de consolidare, modernizare și dotare a Școlii Profesionale aparținând de Liceul Tehnologic “A.I.Cuza” Bârlad. După demersuri începute încă din 2017, în sfârsit, se vor licita lucrările la proiectul ce vizează consolidarea, modernizarea și dotarea corpului B al Colegiului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, cunoscut de bârlădeni ca „Școala Profesională de la IRB”. Investiția se ridică la peste 3.6 milioane de euro și va fi finanțată din fonduri nerambursabile.

Valoarea estimată a achiziției este de 14.227.164,21 lei, fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la semnarea contractului de lucrări. Criteriul de atribuire este „prețul cel mai scăzut”, cu respectarea criteriilor de calificare și selecție stabilite. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 15 noiembrie, ora 15.00. Ofertele se vor deschide tot atunci, în SICAP. Banii vor fi folositi pentru consolidarea, modernizarea și dotarea Școlii Profesionale din cadrul Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” Bârlad. Este cel de-al nouălea proiect cu fonduri europene (din care patru au vizat sistemul de învătământ local) semnat în ultimii doi ani. Principalele lucrări prevăzute a fi executate în cadrul proiectului sunt: anveloparea termică a pereților exteriori; înlocuirea tâmplăriei exterioare; repararea acoperișului și a șarpantei; realizarea unei scări exterioare; înlocuirea pardoselilor (cu parchet stratificat – cancelarie, birouri, săli de clasă; cu gresie antiderapantă – grupuri sanitare, depozite, holuri și casele de scări); reabilitarea instalației sanitare; reparații de tencuieli interioare și faianțarea grupurilor sanitare. Investiția presupune și: placarea cu gresie antiderapantă a treptelor de la accesul în clădire; modificarea sensului de deschidere a ușilor de pe căile de evacuare; amenajarea spațiului verde din jurul clădirii; înlocuirea instalației electrice; montarea de echipamente pentru producerea de energie din surse regenerabile (12 panouri fotovoltaice); instalarea unui sistem de supraveghere video (24 de camere în interior și 14 camere în exterior, toate cu infraroșu); montarea unei instalații de detecție și avertizare incendiu (detectoare de fum); reabilitarea sistemului de încălzire și montarea a două centrale termice pe gaz, etc.

„Se vor executa lucrări de consolidare a structurii de rezistență, modernizare și dotare a clădirii actuale, care va fi și termoizolată. Se va înlocui tâmplăria existentă cu tâmplărie din aluminiu, dar și ancadramentele ferestrelor și ușilor, precum și profilele decorative ale fațadei cu profile din polistiren. Se vor realiza două case de scară închise, care să asigure evacuarea persoanelor din corpul central, se vor realiza recompartimentări ale spațiilor interioare, acolo unde este cazul și se va construi o clădire cu regim de înălțime P, care să adăpostească grupul electrogen. De asemenea, la nivelul parterului s-a prevăzut echipament de control și detecție a incendiilor. Rampa existentă va fi adaptată accesului persoanelor cu dizabilități, dar va fi construită și o scară exterioară, care va asigura accesul utilizatorilor, din exterior, direct la parterul clădirii”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Lasa ca face Nomis, e de-al nostru. Imi place teava aia de gaz cum se incadreaza in arhitectura. Bai repetentilor Ceausescu avea 4 clase dar nu facea asemenea improvizatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.