spot_img
16.5 C
Vaslui
29-mai-2023

MAGICIANUL (foto)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Evolutia lui Sânmãrtean a fãcut pentru moment ca Wesley si Adailton sã fie uitati

PROVIDENTIAL Sânmãrtean a demonstrat cã este cel mai în formã milocas din România. A dat douã pase decisive, a avut o mare ocazie la poarta adversã si i-a ametit pe fundasii Spartei Praga. Acesta sperã ca evolutiile sale bune sã intre si în atentia lui Victor Piturcã, fiindcã îsi doreste mult sã joace la nationalã.

Fãrã Adailton si Wesley, Sânmãrtean a strãlucit pe teren, fãcând unul dintre cele mai bune meciuri de când este la Vaslui. Jucând în centru, acesta s-a simtit foarte bine. Nu întâmplãtor ambele goluri au fost marcate din pasele acestuia. Dacã la primul gol, a dat o pasã genialã lãsându-l liber pe Gerlem în fata portarului advers, la cea de-a doua reusitã a “galben-verzilor” mijlocasul a depãsit toatã apãrarea Spartei, lãsându-l uimit pânã si pe portarul acestora, care a scãpat mingea printre mâini la sutul lui Milanov. “Întradevãr am fãcut un meci foarte bun, împreunã cu colegii mei. Sunt foarte mutumit de cum a mers echipa si rezultatul spune tot. As fi putut marca si eu însã nu am mai avut forta sã sutez la poartã. Dacã as fi reusit ar fi fost cea mai mare reusitã a mea.” a declarat imediat dupã meci Lucian Sânmãrtean. Practic, el a fost cãpitanul din teren. S-a vãzut acest lucru si dupã partidã, când acesta a ocupat locul din fata autocarului. Reporterii nostri au surprins un dialog interesant între acesta si secundul Dorin Zotincã: “V-am spus nea Dorine cã cehii vor veni la Piatra Neamt sã închidã jocul. I-am surprins cã i-am luat tare încã de la început. Dacã vom juca asa si în Cehia sigur ne calificãm în grupe.” Dupã înlocuirea sa, mijlocasul Vasluiului a fost aplaudat la scenã deschisã de tot stadionul. Dupã meci acesta mãrturisea: “Am fost foarte emotionat cã sunt apreciat de fanii Vasluiului. As vrea sã si înscriu, dar e greu sã iei mingea de la 40-50 de metri de poartã, sã o plimbi printre fundasi si apoi sã mai si sutezi. Prefer sã pasez decisiv decât sã ratez. Poate cã dacã as fi primit si eu o pasã filtrantã cum am dat eu la primul gol, as fi înscris cu sigurantã.” Cu sigurantã Sânmãrtean a fost omul meciului, însã acesta a preferat sã nominalizeze pe altcineva. “Dacã mã întrebati pe mine cine a fost cel mai bun jucãtor al meciului, vã spun cinstit cã am fost impresionat de Ionut Balaur. Ati vãzut si voi cum i-a tinut fata lui Kweuke, o adevãratã fortã a naturii. Ce sã mai spunem de Gerlem, care a prins un meci foarte bun si de Buhãescu. Pânã la urmã, toatã echipa a jucat foarte bine.” Adrian Porumboiu a fost si el entuziasmat de felul în care a jucat Sânmãrtean si a recunoscut cã acesta, silit sã joace mijocas central, a fãcut meciul vietii sale.

HIZO RELOADED

INSPIRAT… Hizo a prins aripi si vede returul cu Sparta Praga mai limpede. A închegat o echipã din rezerve si a reusit sã-l surprindã pe Martin Hasek. Se poate spune cã Vasluiul a jucat cu echipa a treia, cu niste titulari care în sezonul trecut nici nu visau cã vor avea aceastã oportunitate. Neagu, Buhãescu, Balaur, Bãlace si Zmeu sunt exemple grãitoare.

Antrenorul Spartei Praga, Martin Hasek a venit resemnat la conferinta de presã si a recunoscut cã Vasluiul a prins o zi mare: “Am remarcat entuziasmul si starea bunã din echipa Vasluiului. Am început si noi cu entuziasm, dar greselile individuale ne-au tãiat elanul”. “Nu ne asteptam sã pierdem, mai ales de o asemenea manierã. Suntem foarte supãrati, dar este doar jumãtate din play-off. Nu sunt multumit de echipã, pentru cã trebuia sã stãm pe apãrare si sã iesim pe contraatac. Prima gresealã individualã ne-a costat, la fel si cea de a doua. Apoi, de la 2-0 a fost foarte greu sã ne revenim. Cu câteva secunde înainte de golul doi, portarul nostru s-a accidentat si cred cã greseala se poate pune pe seama accidentãrii”, a mai spus Hasek. Hizo, relaxat, a început prin a-si lãuda echipa si a remarcat cã mesajul sãu din meciul cu Twente, abia acum s-a materializat. Atunci le transmitea jucãtorilor sã intre cu capul în ghetele adversarilor. “Jucãtorii mei meritã toate felicitãrile, unii dintre ei s-au autodepãsit. Fiecare fotbalist a dat 100 la %. Azi am fãcut ce trebuia sã facem, am marcat repede si asta a fost foarte bine pentru noi. Nu trebuie sã ne entuziasmãm peste mãsurã, 2-0 este cel mai periculos rezultat”, a declarat “Dulãul”. Adrian Porumboiu a crezut în victoria echipei sale însã se gândea doar la 1-0. “Un joc pe care l-am câstigat fãrã drept de apel. Am obtinut o victorie cu niste copii. Balaur a jucat foarte bine. A tinut exemplar un jucãtor care va juca în scurt timp în Bundesliga (n.r Kweuke). As fi fost multumit si cu 1-0, dar putea sã fie si 3-0. Trebuie sã fim foarte atenti în retur. Buhãescu a jucat si el exceptional”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.