19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

Mâine, 18 martie, se deschide linia de cale ferată Zorleni – Fălciu!

DECIZIE… Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi că se redeschide linia feroviară Zorleni – Fălciu – Frontiera cu Republica Moldova, pentru gestionarea mai eficientă a fluxurilor de refugiați din Ucraina.

„Continuăm astfel eforturile concrete pentru sprijinirea persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc în România prin frontiera cu Republica Moldova”, a precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Acesta a sasținut că CFR-ul a intervenit în regie proprie pentru a permite circulația în condiții de siguranță pe acest sector de cale ferată și pentru repunerea în funcțiune a Haltei Fălciu. „Luăm în mod constant toate măsurile necesare pentru asigurarea unor coridoare de tranzit care să asigure legături eficiente cu alte orașe importante din România, dar și cu Punctele de Trecere a Frontierei cu țările vecine”, a susținut ministrul Sorin Grindeanu.

Linia Zorleni – Fălciu are în jur de 60 km. Repusă în funcțiune, pentru a-i sprijini pe refugiații din Ucraina

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare publice, informează, de asemenea, că, vineri, 18 martie 2022, se redeschide linia de cale ferată Zorleni – Fălciu – Fălciu Frontieră, o linie feroviară care traversează râul Prut și care asigură legătura directă cu Stația CF Cantemir, punct feroviar de frontieră al Republicii Moldova.

Prin redeschiderea acestei linii feroviare, în lungime de circa 60 de km, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA se aliniează eforturilor concrete ale României în preluarea și gestionarea fluxului crescut de refugiați din Ucraina, care sosesc în România, prin granițele cu Republica Moldova, au precizat reprezentații CFR.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Ticăloșilor, pentru români nu deschideți această porțiune de cale ferata in veci,dar pentru dușmanii poporului român,da.va plac asupritorii fraților noștri din teritoriile furate de U kraina.la mai multe plecăciuni in fața criminalilor u krainieni care asupresc pe frații noștri din teritoriile furate din trupul țării noastre.Dumnezeu nu doarme niciodată și vă va pedepsi când va este lumea mai dragă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here